Sokolov: Osobnosti města za rok 2022 spojuje věrnost svému oboru (TV Západ)

Slavnostní večer spojený s vyhlášením výsledků ankety Osobnost města Sokolova za rok 2022 se uskutečnil v pondělí 12. června od 17 hodin. Nově se tato událost přesunula z divadla Městského domu kultury do klášterního kostela sv. Antonína Paduánského.

dezinfekce

Před téměř zaplněným sálem přivítal moderátor večera Petr Čimpera členy vedení města a hosty. V úvodu pozdravil přítomné starosta Sokolova krátkým zamyšlením na téma vztahu obyvatel ke svému regionu. 

„Já bych využil této chvíle a dovolte, abych moc poděkoval svým předchůdcům, kteří zastávali politické funkce nebo byli Radní, Zastupitelé. Já bych chtěl moc poděkovat úředníkům, kteří pracovali ve městě Sokolov a stále pracují a v neposlední řadě určitě podnikatelům. Jak těm drobným, tak těm velkým, až těm největším, protože jako malé dítě jsem chodil vedle jámy na Bohemii a dnes, když se podíváte, máme tam volnočasový areál, podívejme se, jak vypadá Michal, místo lomu máme golfové hřiště, takže já bych chtěl všem moc poděkovat, kteří se zasloužili o to, kde naše město dnes je,“ uvedl mimo jiné starosta Sokolova Petr Kubis. 

Moderátor poté pozval na scénu českou hudební stálici Petru Janů, která zazpívala tři písně ze svého bohatého repertoáru. 

Poté sálem prošla a před velkou obrazovku nastoupila čestná stráž Městské policie Sokolov, načež došlo k promítnutí medailonku prvních dvou oceněných. Stali se jimi manželé Milada a Petr Macháčkovi, kteří vedou ve městě taneční školu. Věnují se nejen dospělým, ale také mládeži. Z rukou místostarosty Jana Picky a ředitele pořádajícího Městského domu kultury Tomáše Melče převzali manželé stříbrnou medaili a pamětní listy. 

„Je nám velkou ctí. Překvapilo nás to, potěšilo nás to,“ řekla k ocenění Milada Macháčková. 

„Chtěli bychom hlavně poděkovat těm, co nás nominovali. A chtěli bychom poděkovat těm, co nás schválili, tzn. naší Radě, sokolovské. A moc si toho vážíme, moc si toho vážíme a je to takový závazek do příštích let. Pokud nám bude sloužit zdraví, fyzické zdraví a hlavně, jak říká Milada, hlava. Dokud si nebudeme plést polku s valčíkem, jen tak budeme pokračovat dál,“ slíbil oceněný Petr Macháček. 

Další Osobností Sokolova za uplynulý rok se stal předseda představenstva SUAS Group Jiří Pöpperl. Profesí geolog zastával řadu technických funkcí včetně užšího vedení největší firmy v regionu. Ocenění mu předali místostarostka Sokolova a poslankyně parlamentu ČR Renata Oulehlová spolu předsedou dozorčí rady společnosti SUAS Group Pavlem Tomkem. 

„Je pravdou, že Sokolovák jsem opravdu od svého narození, až dodnes. Je to 67 let bez pěti let studií v Ostravě, jsem byl tady. A tady jsem to vždy považoval za svůj domov a místo, kde chci být a kde jsem a kde jsem taky se snažil vždy svému okolí a svým kolegům, firmě, lidem být v podstatě nápomocný a dělat to, co je v mých silách pro to, aby se nám tady žilo dobře. To je asi mé krédo, děkuji,“ poděkoval Pöpperl. 

Třetí oceněnou se stala primářka oddělení Dermatologie sokolovské nemocnice dr. Helena Němcová. Na pracovišti, které spoluzakládala, se věnuje širokému spektru oborů, včetně prestižního centra biologické léčby. Shodou okolností oslavila v tento večer také kulaté životní jubileum. Z rukou starosty města a ředitelky nemocnice Jitky Bureš Samákové převzala ocenění a květiny za svou dlouholetou práci. 

„Já bych také samozřejmě chtěl poděkovat vedení města, panu starostovi, Radě města, že mě ocenili v tomto krásném sále. Ale myslím si, že zase tak velká osobnost nejsem. Je pravda, že jsem prožila celý život prakticky v Sokolově a jsem ráda, že jsem tady byla a můžu říci, opravdu jak říkal i pan starosta, že to město se opravdu změnilo. Za těch, vlastně já ho znám sedmdesát let, ale nechtěla jsem vlastně přiznávat svůj věk, ale je to tak. Takže ještě jednou děkuji,“ dodala Němcová. 

Všechny oceněné osobnosti města se také společně vyfotografovali a zapsali do pamětní knihy města. Následoval závěrečný blok písní Petry Janů. Po skončení oficiální části programu přišli mnozí ze zúčastněných pogratulovat jednotlivým laureátům. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy