Sokolov: Omalovánky jako prevence

Jedenáctiletý Šimon Steiner, žák ZŠ Švabinského v Sokolově, nakreslil několik motivů pro dětské omalovánky. Ty vydává městská policie v rámci projektu „Bezpečná vycházka“ už od roku 2010 a rozdává je dětem sokolovských mateřských škol.

dezinfekce

„Autorem kreseb původních omalovánek byl Jakub Štěpánek. Jelikož jsme tyto omalovánky používali již sedm let, rozhodli jsme se pro jejich obměnu a přidali jsme i nová témata, např. hraní si s ostrými předměty,“ popisuje vedoucí oddělení prevence městské policie Hana Procházková s tím, že před zhotovením si děti jednotlivé náměty prohlédly a samy si vybraly.

„Omalovánky používáme jako didaktickou pomůcku s předškoláčky. Třikrát ročně navštíví strážník školku a jednou ročně navštíví děti nás v centru prevence. Společně si povídáme na téma bezpečnost, o tom jak se chovat doma, venku, co dělat, když najdu odhozenou injekční stříkačku, apod.“ vysvětluje Hana Procházková a dále dodala, že letos nechají vyrobit 250 ks dětských omalovánek.

Talentovaného Šimona pozvali také na radnici, aby mu osobně poděkovali, starosta Jan Picka, místostarostka Renata Oulehlová a velitel městské policie Petr Procházka.  

Šimon Steiner za své kresby dostal dárkovou tašku s drobnými dárky a odměnu 5 000 Kč.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy