Sokolov: Okradli muže, se kterým popíjeli

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 29leté ženy z Rakovnicka a 31letého muže ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání přečinů krádež, neoprávněné užívání cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaného formou spolupachatelství. Žena si navíc vyslechla obvinění i ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

dezinfekce

Společně měli dne 14. ledna v brzkých ranních hodinách v Sokolově využít podnapilého stavu 32letého muže, se kterým popíjeli. Ten po požití alkoholických nápojů tvrdě usnul na gauči a oni mu odcizili z kapsy klíče od jeho motorového vozidla a peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Při odchodu mu měli ještě ze stolku vzít odložené mobilní telefony. Poté si pomocí odcizeného klíče odemkli na parkovišti motorové vozidlo značky Volkswagen, do kterého nastoupili a odjeli. Během noci přijeli nejméně ve třech případech k čerpacím stanicím v  Karlovarském kraji, u kterých natankovali nebo nakoupili alkohol, jídlo a cigarety. Nákupy platili odcizenou platební kartou. Následně dojeli až do Plzně, kde vozidlo zaparkovali a řidič ve vozidle usnul. Po svém probuzení zjistil, že žena se ve vozidle již nenachází a nemohl najít ani klíče od vozidla.

Společným jednáním měli způsobit poškozenému muži škodu v oznámené výši cca 7 tisíc korun.

Obviněná žena měla té noci navíc ještě v Plzni u místního obchodního domu sejmout kovovou část odpadkového koše z betonového nástavce a několikrát s ní udeřit do skleněné výplně vstupních dveří. Tímto jednáním měla způsobit škodu ve výši téměř 15 tisíc korun.

Oběma obviněným hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy