Sokolov: Od nového školního roku budou moci ve městě studovat budoucí policisté

V Sokolově zahájí činnost pobočka Vyšší policejní školy a Střední policejní školy MV ČR v Praze, a to od nového školního roku 2018/2019.

dezinfekce

Záměr, který předložil ministr vnitra Lubomír Metnar, dnes schválila na svém jednání vláda.

„Moc bych chtěla poděkovat ministru vnitra Lubomíru Metnarovi za jeho vstřícný přístup, se kterým řešil možnost studia policejní školy v Karlovarském kraji. Od začátku jednání bral kraj jako partnera, seznámil se podrobně s podmínkami, které budoucí žáci pobočky budou na ISŠTE v Sokolově mít, samozřejmě je pro něj velmi podstatné to, že se kraje včetně našeho potýkají s nedostatkem policistů. Je to obrovský rozdíl oproti jednání ze strany ministryně obrany, která záměr otevření pracoviště vojenské střední školy v Sokolově od počátku negovala,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová

Do 1. ročníku čtyřletého maturitního oboru Bezpečnostně právní činnost v pobočce na Integrované střední škole technické a ekonomické v Sokolově nastoupí 26 žáků. Jde o uchazeče, kteří vykonali přijímací zkoušky na Vyšší policejní škole a Střední policejní škole v Praze, ale pro vysoký počet zájemců se na školu nedostali. V současné době rovněž probíhá rekonstrukce Domova mládeže, kterou nechává provést společnost Sokolovská uhelná. Dokončení prací je plánováno na konec srpna.

„S ministerstvem vnitra máme již podepsanou společnou dohodu, která potvrzuje a garantuje zřízení pobočky střední policejní školy v Sokolově ve školním roce 2018/19 a v dalších letech. Náš kraj potřebuje restart, mladé lidi, kteří by neodcházeli z regionu a mohli tady studovat zajímavý obor. Školu s tímto zaměřením je možné v současnosti studovat pouze na Moravě v Holešově a v Praze. Karlovarský kraj bude třetím místem, kde policejní škola bude působit. Předpokládáme, že u nás budou studovat i žáci ze sousedních regionů, protože po celé ČR je o studium obrovský zájem. Řada z nich by pak mohla zůstat u nás v kraji. Jsem přesvědčena, že se nám podaří budoucím úspěšným absolventům nabídnout velmi zajímavou možnost pracovního uplatnění a zároveň tak přispějeme k řešení problému s nedostatkem policistů v našem regionu i dalších krajích,“ dodala hejtmanka. 


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy