Sokolov: Očkovací centrum vznikne v klášterním kostele

Příprava velkého očkovacího centra začala ve čtvrtek 4. března v sokolovském klášterním kostele na Starém náměstí. Technici tady začali s montáží boxů pro pacienty i zdravotnický personál, všechno by mělo být hotovo do konce týdne. Na přípravu centra se byli podívat starostka Renata Oulehlová a místostarosta Jan Picka.

dezinfekce

Očkovací centrum bude otevřeno 15. 3. 2021. V současnosti specializovaná firma provádí instalaci potřebného vybavení. Ve stejném termínu, tedy v polovině března 2021, se počítá také se zprovozněním očkovacího centra v Kulturním centru Svoboda v Chebu.

V očkovacích místech Karlovarského kraje se nyní očkují skupiny občanů v souladu se státní očkovací strategií registrované v centrálním rezervačním systému. Jedná se o seniory starší 80 let, starší 70 let, pedagogy a ty zdravotníky, kteří ještě nebyli očkováni. Očkováním občanů mladších 70 let, kteří trpí závažnými chronickými nemocemi, se budou zabývat praktičtí lékaři postupně tak, jak budou zapojování do očkování v následujících dnech.

Praktici musí individuálně posoudit vážnost zdravotního stavu konkrétního pacienta, přímo jej registrovat a pozvat na očkování. Karlovarský kraj samozřejmě se zařazením takových pacientů do očkování počítá a vakcíny pro ně jsou připraveny - cestou praktických lékařů.

V současnosti nemohou být tito lidé mladší 70 let s chronickým onemocněním registrováni za pomoci krajské asistenční linky. Musí se výhradně domluvit se svým praktickým lékařem. V případě, že by stát ve své očkovací strategii provedl změnu a tuto skupinu občanů zahrnul do centrálního rezervačního systému, obratem na to Karlovarský kraj zareaguje, a pak bude možné tyto obyvatele registrovat k očkování v libovolných očkovacích místech v regionu.

ADRESY OČKOVACÍCH CENTER V KRAJI: 
- KV Arena Karlovy Vary, Západní 1812.
Do očkovacího centra se vchází hlavním vchodem, který je viditelně označen. 
- MOJE AMBULANCE Karlovy Vary, Chebská 355/49, Dvory, 360 06 Karlovy Vary
- Nemocnice Sokolov, Slovenská 545
- Očkovací místo v Nemocnici Sokolov se nachází v pavilonu A – označený vstup je napravo od vstupu do Lékárny NEMOS (uvnitř areálu nemocnice).
- Nemocnice Cheb, K Nemocnici 1204/17
- Poliklinika Flora Cheb, Májová 582/19
- ImunoSantana s.r.o.
- Nemocnice Ostrov, U Nemocnice 1161
- Lázeňský hotel Butterfly Mariánské Lázně, Hlavní třída 655/72


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy