Sokolov: Nový hudební klip LUVE upozorňuje na šikanu (TV Západ)

Sokolovská zpěvačka Lucie Večeřová, semifinalistka soutěže "The Voice Česko-Slovensko 2019", natočila s hudebníkem Erikem Viou nový klip na téma šikany.

dezinfekce

Bývalá studentka Základní umělecké školy v Sokolově, jež má za sebou i spolupráci se symfonickými orchestry, si vybrala píseň "Teče krev" jako první singl z připravovaného mini alba. 

"Je to téma, které by se ve společnosti mělo více objevovat, protože často se třeba neví, jak to řešit. Je to třeba těžké dokázat, že se to vůbec děje. A proto jsme tedy vybrali toto téma," komentovala výběr mladá zpěvačka, používající pseudonym LUVE. 

Zkušenosti s natáčením i vystupování v televizi již Lucie má a na novou nahrávku přizvala také amatérské herce z mělnického divadla, většinou studenty uměleckých škol. Reakce na videoklip byly kladné, mnohé posluchače překvapila intenzita spojení hudby a slov. 

"To vzbuzovalo emoce, jako že je to fakt silné, že třeba se na to jako museli koukat víckrát. Mě to třeba rozbrečelo, poprvé, když jsem viděla i ten klip, což se mi teda už samotné té písničky nestalo, ale jako vzalo mě to, když jsem pak viděla, že herci tam do toho dali ty emoce, to tomu strašně pomohlo, si myslím," popsala Lucie. 

Mladá interpretka se postupně pokouší i o vlastní tvorbu.

"Tak já mám na Youtube na svém kanále mám myslím dvě písničky. Jedna byla taky spolupráce, ještě na gymplu, se jmenovala What Life Brings. Tak tam jsem psala text. A pak mám jako vyloženě vlastní písničku na svém Youtube kanálu a ta se jmenuje "Vstaň a lítej". A my, jinak s tim Erikem, tak nevím proč, ale přijde mi, že když to napíše někdo jiný, že to pro mě nějakým způsobem jednodušší, protože třeba co se týče té šikany, tak to téma je docela se myslím nelehké. A ono jako ono se to nezdá třeba, ale ono jako potom zpívat o něčem, co vás zasáhlo a prodat to tak, jak chcete a třeba, že udržet ty emoce na uzdě, je těžké. No takže pro mě určitě jednodušší, když to téma vlastně někdo třeba sepíše, pokud je těžší," přiznala Večeřová. 

Lucie kromě nahrávání vystupuje naživo. Lidé ji mohli vidět na koncertech v Alfě, ale i třeba na výročí 17. listopadu na balkóně MDK nebo na zahájení vánočních trhů. 

Celý rozhovor, kde se dozvíte mimo jiné o vztahu Lucie ke své první umělecké škole, zjistíte na jaký hudební nástroj začínala či jakou hudbu si nejčastěji pouští, najdete již teď na našem Youtube kanále s odkazem v textové části reportáže.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy