Sokolov: Nový chodník spojí sídliště s průmyslovou zónou (TV Západ)

U čerpací stanice ONO v Sokolově probíhá v současné době výstavba kruhové křižovatky. Společný projekt Karlovarského kraje a města Sokolova je již na místě vidět, chystaný chodník pro spojení sídliště s dotčeným místem zatím neexistuje a nyní získal dodavatele stavby.

dezinfekce

"Ulice Závodu Míru, která vede k této křižovatce ze sídliště, které je pod ní, tak byla zatím bez chodníku. Tzn., že i pro chodce to nebylo úplně komfortní. Rozhodli jsme se, že uvolníme prostředky z města a vybudujeme tento chodník. Věříme, že zde potřebný opravdu je, protože nad křižovatkou ONO vznikla taková malá průmyslová zóna. Je tam několik průmyslových hal, které zaměstnávají desítky, možná stovky lidí. Ne všichni do práce jezdí autobusem či autem, ale chodí právě i z přilehlého sídliště pěšky. Pro ně tento chodník bude určitě velice vítanou změnou. Co se týče samotné akce, my jsme vypsali výběrové řízení. Šli jsme tradiční cestou, tzn. přes elektronické zadávání. Takže se může přihlásit kdokoliv z České republiky a z Evropské unie. Navíc vždy, abychom měli jistotu, že se přihlásí, co možná nejvíce firem a bylo z čeho vybírat, tak jsme 9 firem upozornili přímo na to, že se na stránkách města něco děje, ať si to pohlídají. Ve výsledku přišly čtyři nabídky. Vítězná firma nabídla cenu o milion korun nižší, a to 6 milionů 200 tisíc. Tzn., že opět šetříme prostředky Sokolováků, a to ve výši jednoho milionu korun," popsal situaci místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Doba realizace je do 150 dní od předání staveniště, takže by mělo být na podzim letošního roku hotovo. Celá kruhová křižovatka má termín vyhotovení do konce letošního roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy