Sokolov: Nové přístřešky na zastávkách MHD vyjdou na 3,6 milionu

Kvalita cestování městskou hromadnou dopravou v Sokolově vzroste díky 38 novým přístřeškům pro cestující umístěným na zastávkách obsluhovaných autobusy MHD ve městě i jeho okolí. Nové jednotné přístřešky nahradí staré, které už mají svou životnost dávno za sebou.

dezinfekce

Výběrové řízení na jejich dodávku a montáž vyhrála společnost Inurbia a zakázka přijde na přibližně 3,6 milionu korun včetně DPH. Nové přístřešky by měly vyrůst na většině zastávek nejdéle do konce srpna.

Nosná konstrukce přístřešků bude vyrobena z konstrukční oceli a opatřena povrchovou úpravou v podobě žárového zinku. Podle konkrétního stanoviště se bude přístřešek skládat ze 4 až 6 modulů a případně bočnic na krajních modulech. Každý modul nese vlastní díl skleněné výplně tak, aby bylo možné v případě poškození vyměnit pouze poškozený díl dle zadání. Po celé délce přístřešku je v jeho vnitřní části umístěna segmentová nerezová lavice. Po celé délce a (v případě bočnic) na bočnicích je umístěna opěrka z akátového dřeva s transparentní ochrannou lazurou.

Pro kotvení přístřešků typu NODUS budou zhotoveny betonové piloty. Nosné sloupy přístřešků do nich budou kotveny pomocí nerezových průviakových kotev. Díky kotevnímu spoji bude v případě nutnosti možné přístřešek odinstalovat (též znovu nainstalovat) bez nutnosti bouracích prací a bez poškození přístřešku. Na vrchní straně přístřešku bude připraveno uchycení pro označník autobusové zastávky. Pro specifická stanoviště budou příslušné přístřešky náležitě upraveny. U přístřešků nebudou chybět odpadkové koše ukotvené do země.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy