Sokolov: Nové parkoviště již slouží obyvatelům Atletické ulice

Automobilů v Sokolově stále přibývá a především na sídlištích je situace s parkováním téměř kritická. Město se proto snaží situaci systematicky řešit a tam, kde to je možné, vznikají nové parkovací plochy.

dezinfekce

Ta nejnovější vznikla na sídlišti Vítězná v Atletické ulici. Je tady místo pro třiatřicet automobilů, z toho jsou dvě stání určená pro auta přepravující tělesně postižené osoby.

V rámci projektu došlo k úpravě stávající komunikace se šikmými parkovacími místy na parkoviště s kolmým stáním a související úprava chodníků s bezbariérovými úpravami pro pěší. Dále došlo k přeložce a výstavbě veřejného osvětlení a k úpravě ploch pro kontejnery na odpad. Součástí stavebního záměru je také úprava veřejných travnatých ploch. Akce Regenerace veřejného prostranství na sídlišti - Sídliště Vítězná v Sokolově - 3. etapa: Vnitroblok a parkoviště v ul. Atletická, je spolufinancována Státním fondem rozvoje bydlení v rámci Programu Regenerace sídlišť. Zhotovitelem byla Druhá severočeská stavební společnost, vybraná na základě zadávacího řízení. Náklady na akci přesáhly 3,5 milionu korun.

V současnosti vzniká nové parkoviště pro 18 automobilů také v ulici Závodu míru. Zhotovitelem akce je firma Videst a vybrána byla na základě zadávacího řízení. Náklady na akci jsou zhruba 2,2 milionu korun, dokončena by měla být ještě v letošním roce. Současně tady vznikne takzvaný záliv na zastávce autobusů městské hromadné dopravy. Letos už bylo dokončeno za zhruba 3,8 milionu korun parkoviště v Heyrovského ulici, které je určené pro 19 automobilů. Dále pak dvě nová parkoviště K + R, která vznikla během necelých dvou měsíců. A to u Základní školy Pionýrů (5 míst) a Základní školy v ulici Boženy Němcové (4 místa). Celkové náklady na jejich vybudování se pohybovaly kolem jednoho milionu korun.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy