Sokolov: Nové hřiště na Vítězné nabídne hru i odpočinek

Sokolov dokončuje stavbu nového dětského hřiště na sídlišti Vítězná. Veřejnosti je slavnostně otevře v pátek 14. července 2017 v 10 hodin dopoledne. Areál, který stál bezmála čtyři miliony korun, nabídne řadu herních prvků pro děti, odpočinkové lavičky i novou zeleň.

dezinfekce

Projektanti plochu nazvali „U velryby“. Celý prostor je totiž koncipovaný do mořského prostředí. Děti se mohou těšit na houpačky, skluzavky, prolézačky a další herní prvky, přičemž hlavními rysy jsou organické motivy, chobotnice, žralok, nebo maják. Jednotlivé zóny jsou buď rozdělené pro menší a větší děti, případně jsou vhodné pro různé věkové kategorie. V záhonech jsou zasazené mladé okrasné stromy, keře i traviny. V území je osazeno jedenáct laviček s opěrkami, větší kruhová lavice, tři odpadkové koše a informační tabule. Mimo oplocený prostor je také instalován stojan na jízdní kola. Z boku je vybudován bezbariérový přístup.

Práce na stavbě probíhaly od května 2017. Zhotovitelem je městská společnost Sotes Sokolov, s.r.o. Slavnostního střižení pásky se zúčastní představitelé města Sokolov a zástupci odboru rozvoje města, Sotes Sokolov s.r.o. a SUAS – stavební s.r.o.

Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy