Sokolov: Nová Krejcarová lávka bude mít LED osvětlení (TV Západ)

Výstavba nové lávky pro pěší v Sokolově na místě bývalé Krejcarové lávky pokračuje a město vybralo dodavatele své investiční části. Mostní dopravní stavba, jejíž funkcí je pěší propojení dvou území v intravilánu města Sokolov je z nadregionálního hlediska součástí projektu velké cyklotrasy Ohře, která propojuje obce ležící na této řece podél celého jejího toku.

dezinfekce

„Ty začátky nebyly jednoduché, protože je to velká a složitá stavba. Navíc zasahuje do území, kde se před několika desítkami let dělaly sítě, o kterých jsme ne vždy museli vědět. Takže rozjezdy úplně jednoduché nebyly. Nicméně poslední informace, které máme, mluví o tom, že v současné době stavba Krejcarové lávky jede podle harmonogramu, a to jsme velice rádi. Musím konstatovat, že lávka byla opravdu v havarijním stavu. Společnost SOTES, která patří pod město Sokolov, tam již prováděla nezbytné a nutné opravy právě pro to, abychom lávku nemuseli úplně zavřít. K rekonstrukci jsme přistoupili opravdu, jak se říká, za pět minut dvanáct. Co se týče délky 140 m, tak ta bude zachována, nicméně dojde k rozšíření. Nová lávka bude mít místy až 7 m. Tzn. že se tam krásně vyhnou kočárky, běžci, chodící, pejskaři, zkrátka všichni, kteří budou chtít přes řeku směřovat do areálu, který je již nějaký ten rok v činnosti , tzn. areál Jižního lomu. Koneckonců do budoucna město Sokolov má záměr vybudovat desítky rodinných domů či dát možnost k vybudování zájemcům, kteří budou chtít. Máme připravenou studii, kde vzniknou desítky parcel pro výstavbu rodinných domků a je nabíledni, že provoz na této lávce bude o to náročnější,“ uvedl k rekonstrukci místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Téměř 60 milionů korun investuje stát prostřednictvím Ministerstva financí. Sokolov přispěje 2 miliony na vybudování veřejného LED osvětlení. Práce měly být zahájeny dříve, aby nebyla narušena vodácká sezóna v letošním roce. 

„Ty původní předpoklady mluvily o tom, že nezasáhneme ani do jedné z vodáckých sezón. Řeka Ohře je vodáky opravdu velmi vyhledávaná. Bohužel pak došlo k posunování termínů. V letošním roce jsme si s tím museli na náklady města nějakým způsobem poradit. Omlouvali jsme se vodácké veřejnosti s tím, že kolem stavby museli lodičky přenášet. Příští sezóna by měla být opravdu o něčem jiném. Pokud vše půjde podle předpokladů a nenastanou nějaké nepředvídatelné situace, tak bychom měli rádi lávku hotovou v říjnu 2021. S největší pravděpodobností v červnu, červenci, srpnu, kdy vrcholí vodácká sezóna, tak již budou probíhat práce, které by nemusely vodáckou sezónu a vodáky samotné nějak omezovat a zatěžovat,“ dodal Picka. 

Celá ocelová konstrukce lávky se nachází nad úrovní 100leté vody.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy