Sokolov: Na Vítězné začíná rozsáhlá oprava Atletické ulice

Rozsáhlá oprava a modernizace komunikace v Atletické ulici na druhém největším sokolovském sídlišti Vítězná začíná. Předtím se tady už dostalo například na stavbu nového chodníku a parkoviště ve Vítězné ulici nebo na vytvoření nových parkovacích míst mezi ulicemi Vítězná a Atletická. Stavební úpravy komunikace a parkoviště v Atletické ulici jsou naplánovány do tří etap.

dezinfekce

První od března do dubna, druhá od dubna do května a třetí etapa se má uskutečnit od května do července. Jednotlivé etapy se prolínají kvůli návaznosti na stavební práce a s ohledem na vývoj počasí. S tím, že se město bude snažit vždy ukončit nejdříve jednu etapu a teprve poté zahájit etapu další.

A co říká na projekt Atletická místostarosta Jan Picka, který na sídliště Vítězná žije už řadu let?

„Není nám lhostejné, jak sokolovská sídliště vypadají a proto se tady realizuje řada investičních akcí. Právě sídliště Vítězná je toho příkladem. Věřím, že některá dočasná omezení kvůli stavbě lidé pochopí a vynahradí nám je mnohem lepší komunikace,“ uvedl místostarosta Jan Picka.

V průběhu výstavby bude na nezbytně nutnou dobu zaveden oboustranný provoz ve Sportovní ulici s výjezdem do ulice Spartakiádní a ve vnitrobloku. Atletická s výjezdem do Vítězné ulice. Do doby ukončení výstavby celého díla budou jednotlivé etapy postupně předávány do předběžného užívání pro provoz vozidel. Zhotovitel akce je společnost Silnice Chmelíř. Celkové náklady jsou přes 6,2 milionu korun, z této částky představuje dotace tři miliony korun. Poskytovatelem dotace je Ministerstvo pro místní rozvoj v rámci programu Podpora rozvoje regionů 2019+.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy