Sokolov: Na pobytové zařízení přijde dotace ve výši 50 milionů

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhovělo žádosti města Sokolov o poskytnutí dotace z programu „Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb.“ Na akci novostavba pobytového zařízení v Sokolovské ulici, která je největší investiční akcí v historii Sokolova, tak město obdrží od ministerstva na základě podané žádosti částku 50 milionů korun. Což představuje zhruba jednu třetinu z celkových nákladů.

dezinfekce

„Po dlouhé době je to pro město velmi dobrá zpráva. Jsme rádi, že jsme se žádostí o dotaci uspěli,“ uvedla starostka Renata Oulehlová.

Pracovníci ministerstva v současnosti připravují registraci Sokolova v informačním systému Evidenční dotační systém a v nejbližší době budou město kontaktovat ohledně dalšího postupu s realizací investiční akce.

Stavba pobytového zařízení se zvláštním režimem, známého pod názvem „Čtyřka,“ postupuje zatím podle plánu. Realizace tohoto rozsáhlého projektu začala loni v srpnu předáním staveniště a po necelých sedmi měsících bylo prostavěno kolem 22 milionů korun včetně DPH. Celkové náklady na stavbu se pohybují kolem 150 milionů korun.

Ve druhé polovině března byla vyzděna dvě kompletní podlaží a v části u Mateřídoušky zahájil zhotovitel, společnost Algon, práce na zdění třetího patra. Předpokládaný termín dokončení stavby je 1. duben roku 2021. Jméno „Čtyřka“ odkazuje na někdejší čtvrtou základní školu, na jejímž místě moderní budova určená pro lidi v pokročilejším věku, kteří potřebují nepřetržitou péči, vzniká.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy