Sokolov: Na obsluhu restaurace mířil plynovou pistolí

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 42letého muže ze Sokolova, kterého obvinili z přečinů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví.

dezinfekce

Dvaačtyřicetiletý obviněný muž měl v únoru 2019 v restauračním zařízení v Sokolově ve večerních hodinách mířit plynovou pistolí na obsluhu restaurace. Na ženu měl mířit nejdříve z větší vzdálenosti a následně jí pistoli přiložit na její spánek. Žena muže prosila, aby svého jednání zanechal a pistoli schoval. Ten tak učinil, ale jen na chvilku. Po pár minutách mířil s plynovou pistolí na dalšího poškozeného, který se nacházel s jinou ženou v kuřáckém prostoru. Poškozený muž také prosil muže, aby svého jednání nechal. Plynovou pistoli poté obrátil proti ženě, která tam s ním stála. Následně se odebral do kuchyně restaurace, kde opět vyhrožoval s pistolí v ruce dalšímu zaměstnanci. Všichni poškození muže následně vykázali pryč. Obviněného muže posléze venku před restaurací zajistila přivolaná policejní hlídka.

O dva měsíce později téhož roku měl obviněný v odpoledních hodinách v Sokolově v ulici Jiřího z Poděbrad viditelně manipulovat s plynovou pistolí. Ve stejný den měl v jednom parku v Sokolově dvakrát z pistole vystřelit. Jednou směrem k zemi a podruhé do vzduchu.

Obviněný muž se protiprávního jednání dopustil také 7. května 2019 ve večerních hodinách v jedné kavárně v obci Sokolov. Tam měl 42letý muž sevřenou pěstí napadnout muže, který vcházel do kavárny. Poškozenému muži měl úderem poškodit dioptrické brýle a způsobit mu tak škodu přes 1 tisíc korun. Po napadení přišel na místo provozovatel kavárny, který chtěl muže vykázat pryč. V tom momentu měl obviněný vytáhnout bodnou zbraň a tou provozovateli vyhrožovat.

Policisté státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten jej akceptoval a Okresní soud v Sokolově posléze muže do vazby poslal.

Za uvedené přečiny mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy