Sokolov: Na místě demolic u Alfy vzniknou dvě parkoviště (TV Západ)

V sokolovské lokalitě Alfa vzniknou dvě nová parkoviště. Své místo najdou na uvolněných plochách po dvou zdemolovaných vybydlených domech v ulici Heyrovského a Hornická.

dezinfekce

"My jsme zbourali nevyhovující objekty a na jejich místě jsme se zavázali, že vybudujeme nová parkoviště. Toto parkoviště je nejblíže u kina Alfa a naším prioritním zájmem je usnadnit všem návštěvníkům kina zaparkování. Protože v této oblasti když jedete na film, který je populární, a který je hodně navštěvovaný, tak je velký problém nalézt místo na parkování. Takže my jsme přemýšleli o tom, jakým způsobem vůbec nastavit ten mechanismus tak, aby to parkoviště bylo nejen pro obyvatele v této lokalitě, ale aby bylo především pro návštěvníky kina. Uvažovali jsme původně o nějaké závoře, ale protože bychom o dvě místa projektově přišli, protože ta auta by před závorou musela zůstat stát na chodníku, což samozřejmě dopravně není možné, tak jsme nakonec od závory upustili. Budeme to řešit systémem parkovacích kotoučů po dobu promítání filmu. Ten přesný systém odkdy dokdy, na jak dlouho, budeme ještě diskutovat a nastavovat, ale věříme, že parkoviště v této oblasti je dobré, je potřebné a bude hojně využíváno. Jak už jsem nastínil, návštěvníky kina, ale pokud samozřejmě mimo dobu promítání jej budou moci využívat všichni," vysvětlil místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Hotová je projektová dokumentace na parkoviště v ulici Heyrovského a proběhlo také výběrové řízení na dodavatele stavby. Ten by měl za cenu 1,8 milionu korun bez DPH během srpna až listopadu zrealizovat tuto zakázku. U druhé stavby se zpracovává projektová dokumentace.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.07.2022 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy