Sokolov: Na K. H. Borovského vzniká nový přechod a jeden se přesouvá (TV Západ)

Dlouho očekávané opravy jedné z hlavních sokolovských dopravních komunikací K. H. Borovského byly zahájeny městskou investicí do přechodů pro chodce. Na ní naváží práce financované majitelem, Karlovarským krajem.

dezinfekce

Akci předcházela složitá jednání. 

„Karlovarský kraj nás oslovil s tím, abychom si převzali komunikaci Karla Havlíčka Borovského, což pro nás samozřejmě není určitě lukrativní, protože je to nejvytíženější komunikace v rámci ORP. Je to vlastně přivaděč na dálnici, projede tady denně kolem třinácti tisíc vozidel. Tudíž jsme se dohodli, že bychom potřebovali udělat alespoň nějakou výspravu. A nakonec tedy k dohodě došlo, za což jsem určitě rád, s panem ředitelem Krajské správy údržby a silnic, že v letošním roce se udělají nové povrchy od Městského úřadu směrem ke křižovatce u sokolovského soudu. Tomu ale musí předcházet úprava přechodů, k čemuž jsme se zavázali, protože přechody jsou nebezpečné. Nebo je nebezpečný ten u Městského úřadu a jeden přechod vůbec není. To je u bývalé vojenské správy. To znamená, v současné době město pracuje na tom, aby se upravil přechod a přesunul se na jiné místo, tzn. kde bude bezpečnější a u školky, která je u bývalé vojenské správy, takže tam se buduje nový přechod. A jak jsem řekl, je to záměrně. Je to hlavně kvůli dětem, které zde chodí,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

V rámci úprav přechodů pro chodce dojde i vybudování bezpečnostních zálivů. Oba přechody vyjdou město na zhruba 3,2 milionu korun. Přechod u náměstí Budovatelů má být hotový do půlky září, u školky do konce října. Tím by skončila i dopravní omezení. 

„Následně na to by Krajská správa údržba silnic měla provést tak, jak již jsem uvedl, výměnu povrchu v této části s tím, že jsme se dohodli, že to budeme dělat v rámci etap. To znamená, další etapa by měla být výměna povrchu asfaltového od křižovatky u soudu směrem k směrem k vojenské správě kolem pošty č. 1. Třetí etapa je oprava samotné křižovatky u soudu, která je ve špatném stavu, což je vidět samozřejmě zejména když prší. A poslední etapa je úprava a výměna asfaltového povrchu směrem od vojenské správy k odbočce do ulice Tovární. Tam bychom chtěli udělat i odbočovací pruh, protože ta situace dopravní tam není úplně bezpečná,“ přiblížil starosta. 

Opravy povrchů realizované v rámci akce Krajské správy a údržby silnic by na podzim měly trvat v řádu týdnů. Další tři zmíněné etapy by pak byly realizovány v následujících třech letech postupně. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy