Sokolov: Na hřištích se objeví Supernova

Hrací prvek s názvem Supernova doplní sportoviště a dětská hřiště v Areálu zdraví a v lesoparku Bohemia. Postupné doplnění veřejného prostoru o další hrací prvky připravuje odbor správy majetku Městského úřadu v Sokolově.

dezinfekce

A jak vlastně funguje taková Supernova, o tom se můžete přesvědčit na vlastní oči v úterý 25. června v Areálu zdraví, kdy její výrobce, společnost KOMPAN, pořádá od 10 hodin názornou předváděcí akci tohoto herního prvku.

Supernova je velký šikmý rotující prstenec se sedmi oddělenými částmi. Motivuje děti, aby prozkoumaly nespočet herních možností, kterými jsou například otáčení, vyvažování vsedě či vleže, ve stoje, sám nebo s kamarády. Sedm částí prstence inspiruje množství různých her s pravidly. Supernova procvičuje smysl pro rovnováhu a orientaci v prostoru, klíčové pro sezení v klidu nebo bezpečnou navigaci v provozu. Děti si navzájem pomáhají a vymýšlejí hry. Ty v dětech stimulují společensko-emocionální dovednosti a poznávání, empatii, spolupráci a logické myšlení. Hrací prvek Supernova je ideální na sídliště, k základním školám, na hřiště, do parků.

Dánská společnost KOMPAN již 47 let vyvíjí, vyrábí a dodává pestrou paletu vybavení hřišť pro všechny věkové kategorie. Jedná se jak o klasické, tak i o nadčasové herní prvky s důrazem na design a kvalitu. V letošním roce dojde rovněž k vybudování nového dětského hřiště na Šenvertu. Vítězem výběrového řízení na zhotovitele se stala společnost Gartensta plus, která je výhradním zástupcem společnosti KOMPAN pro ČR a SR.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy