Sokolov: Na fotbale se vybíraly peníze na elektrický vozík pro Michalku (TV Západ)

Charitativní fotbalové utkání mezi Městem Sokolov a Starou gardou Baníku se konalo v úterý 16. května na hlavním hřišti klubu. Vybrané dobrovolné vstupné akce s názvem Hrajeme pro Michalku bude použito jako první vklad pro pořízení elektrického vozíku.

dezinfekce

Ten by chtěli pořídit rodiče šestileté Michalky Kalkušové, která trpí rozštěpem páteře.

„Michalka vlastně necítí nožičky. Sama se nevyčůrá, sama se nevykaká, takže potřebuje 24 hodinovou péči  mojí,“ popsala Ivana Kalkušová, maminka malé Michalky.

Fotbalové utkání zahájila výkopem místostarostka Renata Oulehlová. V dresu města se objevili kromě starosty Jana Picky i další radní a zastupitelé – Pavel Rybář, Vladimír Vlček, Rostislav Kurfürst, Ladislav Sedláček, Václav Dobřemysl a Tomáš Provazník. V dresu FK Baník nastoupili jeho bývalé opory jako Petr Jiráček, Zdeněk a Václav Zemanovi, Jiří Strolený, Ladislav Štěpánovský, Milan Pari nebo Josef Bolen. Ty doplnili zástupci médií Vladimír Keblůšek, Richard Samko a Radek Švehla.

Zápasu přihlížela rodina a známí malé Michalky a návštěvníci, kteří přišli přispět. Michalka pobyt venku podle maminky miluje, ale s běžným vozíkem je vše komplikovanější. Přitom život celé rodiny se odvíjí od péče o holčičku, která je ve školce Kosmonautů velmi oblíbená, a cítí se v kolektivu moc dobře.

„Ráno vstaneme v sedm hodin. Michalku obléknu, vycévkuji a odvezu ji na osmou hodinu do školky. Ve čtvrt na deset jedu zase nazpátek, protože jí musím pomoci vyčůrat. Pak klasicky uvařím, nakoupím a ve dvanáct hodin už ji zase vyzvedávám ze školky. Pak si chvilku musí kvůli zádíčkům odpočinout. Takže v leže kouká na tablet, aby si ty záda odpočinuly. Pak jedeme právě ven na vozíčku, jenže my máme rádi procházky, takže chodíme i šest kilometrů denně. Ono se to nezdá, ale ten mechanický vozíček mi jde na ruku – mám hodně zablokovanou ruku. A hlavně Michalka mi pořád říká, že chce jezdit sama. S tím mechanickým vozíčkem to ale úplně nejde, protože nemáte rovinu a neutáhne to. Nemá takovou sílu. Právě proto jsme se rozhodli, že ji chceme pořídit ten elektrický vozíček,“ vysvětlila maminka.

Utkání nakonec skončilo 4:3 pro Baníkovce. Vybralo se celkem 17 tisíc korun jako základ na nový vozík. Pokud byste chtěli přispět Michalce na vozík, můžete zaslat libovolnou částku na účet rodiny Kalkušových 78-3932000207/0100. Rodiče i malá Michalka předem děkují za jakýkoliv příspěvek. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy