Sokolov: Muž se dopustil nejméně šesti krádeží, skončil ve vazbě

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

dezinfekce

Obviněný muže se měl v Sokolově a blízkém okolí od druhé poloviny prosince loňského roku do konce ledna letošního roku dopustit nejméně šesti krádeží. 

Ve druhé polovině prosince měl poškodit oplocení a vstoupit na pozemek nacházející se v zahrádkářské kolonii. Na pozemku následně odcizil router. Poté poškodil skleněnou výplň vstupních dveří, čímž se následně dostal do zahradní chatky. Tu prohledal a odcizil z ní motorovou pilu. O necelý měsíc později, tedy v polovině ledna letošního roku si měl vyhlédnout v jedné obci poblíž Sokolova bytový dům. Poškozením dveří se následně dostal do vnitřních prostor. Následně se měl dostat do jedné ze sklepních kójí, ze které odcizil airsoftovou zbraň i s příslušenstvím, kterou poté prodal. O týden později v Sokolově opět vniknul do jednoho domu, přičemž byl vyrušen majitelem, a tak z místa utekl. 

O pár dní později měl v Sokolově vniknout do jedné z garáží. Po prohledání z ní odcizil elektrokolo, sjezdové lyže i s příslušenstvím nebo například plynový vařič a z místa odešel. 

Poslední krádeže se měl muž dopustit v pondělí 29. ledna letošního roku krátce po čtvrté hodině ranní v jedné z obcí na Sokolovsku. U domu poškodil zámek a dostal se tak do vnitřních prostor, přičemž dále prohledal jednu sklepní kóji. To, že se ve sklepních prostorách nachází cizí osoba, oznámila na linku 158 jedna z obyvatelek domu. Po příjezdu na místo policisté prohledávali sklepní prostor, kdy po pár minutách nalezli a následně zadrželi ukrytého osmačtyřicetiletého muže. 

Svým jednáním měl způsobit škodu na poškozených a odcizených věcech přibližně 122 tisíc korun. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného osmačtyřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen. 

nprap. Jan Bílek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy