Sokolov: Městská policie má nového velitele

Velitelem Městské policie Sokolov se stal od 14. května Mgr. Radek Neděla. Na tomto místě vystřídal Bc. Petra Procházku. Nový velitel sokolovských strážníků Mgr. Radek Neděla působil od roku 1990 u Policie ČR, kde prošel řadu míst a funkcí. Kromě jiného pracoval 14 let u služby kriminální policie a vyšetřování. Od roku 2007 až do letoška působil jako vedoucí Obvodního oddělení Policie ČR Sokolov – venkov.

dezinfekce

S novým velitelem sokolovské městské policie se po jeho nástupu do funkce sešla starostka Renata Oulehlová, aby spolu hovořili o další práci strážníků.

„Věřím, že byl do vedení naší městské policie vybrán odborník s velkými zkušenostmi a na práci strážníků to bude vidět,“ uvedla starostka Oulehlová.

Nový velitel MP uvedl, že chce, aby byli strážníci mnohem více vidět v ulicích při pěších pochůzkách. Podotkl, že městská policie bude samozřejmě i nadále dohlížet na dodržování pořádku v Sokolově, ale veřejnost by ji měla vnímat mnohem více jako složku, na níž se může kdykoliv obracet se žádostí o pomoc, a ne jako pouhý represivní orgán.

Městská policie Sokolov měla v květnu 16 strážníků, do plného stavu chyběli tři lidé. Podle nového velitele MP není snadné nové strážníky najít také kvůli náročnosti jejich práce. Za optimální stav by považoval, kdyby měla městská policie dvě desítky strážníků. Za největší problém v Sokolově považuje v současnosti chování některých nepřizpůsobivých lidí, kteří znepříjemňují život ostatním občanům. Nadále by chtěl spolupracovat s Policií ČR při společných hlídkách policistů a strážníků.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy