Sokolov: Město zahájilo Adventní program (TV Západ)

Letošní zahájení Adventu na Starém náměstí v Sokolově připadlo na neděli 3. prosince. Kromě tradičních bodů programu, jakým je rozdávání polévky, došlo i na novinky. Větší prostor letos dostali zástupci partnerského města z Německa.

dezinfekce

„My jsme letošní první adventní neděli strávili s partnerským městem Schwandorf. Přijeli naši přátelé z Bavorska. Od 14:00 hodin jsme zde v plném kulturním programu – vystoupily mateřské školy, děti ze základních škol se svými učiteli, 6. Základní škola Švabinského – tak to bylo krásné vystoupení,“ uvedl k programu starosta Sokolova Jan Picka.

Vystoupení Jugendblasskapelle ze Schwandorfu doplnili účinkující Tradičním hvězdným tancem.

„Pak jsme samozřejmě měli hodinový blok, který byl věnovaný právě partnerskému městu. Jsem rád, že přijel i pan starosta ze Schwandorfu. Měli jsme zde ze Schwandorfu pravého Mikuláše, jejich taneční sbor a dechový orchestr,“ přiblížil Picka.

Mezitím na náměstí probíhaly prodejní trhy, kde se kromě tradičních pochutin prodával i vánoční sortiment. Gulášová a čočková polévka mizela v mrazivém počasí stejně rychle jako horké svařené víno. Před samotným rozsvícením vánočního stromu si zástupci města společně s návštěvníky zazpívali.

„My jsme si to letos pojistili tím, že jsem nechal vytisknout texty, a to z toho důvodu, abych zabránil „rádoby omluvám,“ že neumím slova. Takže na toto jsem se připravil. Kolegy jsem poučil, naladil a bereme to tak, že  chceme lidem udělat radost. Chceme, aby viděli, že zastupitelé zkrátka žijí tím městem a město, doufám, žije svými zastupiteli. Osobně se na to moc a moc těším. Zpívali jsme loni, letos zpíváme podruhé. Třeba to je nová tradice města Sokolova,“ dodal starosta.

Svátečně nasvícený vánoční strom posloužil řadě příchozích k fotografování. Adventní program bude v Sokolově následovat 10. prosince průvodem čertů doplněným koncerty kapel. Dalšími akcemi budou vánoční mše a trhy, charitativní jarmark i pohádkové vánoce. 

Během svátků se město zaměří i na pomoc osamělým starším lidem. Připravilo proto projekt – Nejste na to sami … ani o Vánocích.

„Vánoce jsou ty nejkrásnější svátky v roce. Ale za podmínek, že člověk má někoho blízkého, má se na koho obrátit a má s kým trávit nejkrásnější svátky v roce. My jsme se v Sokolově rozhodli potěšit i ty, kteří nikoho blízkého nemají. Chceme, aby letošní Vánoce byly pro ně ty nejkrásnější v jejich životě. Vytipovali jsme devět lidí, kteří si řekli svá přání. Rádi bychom, aby se veřejnost zapojila do toho, darovat jim jejich vysněný dárek,“ prozradila místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.

Ze stromu přání si můžete vybrat to, které chcete splnit a zavolat na Městský úřad na číslo 354 228 130 nebo napsat na e-mail: bohdana.comova@mu-sokolov.cz. Město všem zájemcům děkuje. Na První svátek vánoční se pak v rámci Vánočního koncertu v kostele sv. Antonína Paduánského od 17 hodin sejdou jak dárci, tak obdarovaní. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy