Sokolov: Město už zná své Osobnosti pro letošní rok

Jiřina Nussbergerová, Rudolf Macháček a Jan Onder. To jsou Osobnosti města Sokolov pro letošní rok a vybráni byli z celkem patnácti nominovaných.

dezinfekce

Čestná ocenění v podobě stříbrné plakety, pamětního listu a kytice postupně převzala trojice od místostarostů Jana Picky, Karla Jakobce a starostky Renaty Oulehlové v divadle Městského domu kultury v úterý 23. dubna. O skvělou atmosféru slavnostního večera se zasloužil i zpěvák Josef Laufer.

Jiřina Nussbergerová se v Sokolově zasloužila o rozvoj kultury a sportu v nebývalé míře. Hrála v prvním sokolovském ochotnickém souboru již v roce 1948 a hlavně milovala krasobruslení. Byla zakladatelkou prvního oddílu tohoto krásného sportu.

MUDr. Rudolf Macháček je dlouholetý a uznávaný primář soudního oddělení Nemocnice Sokolov, koroner. Je například autorem knížky Střípky z práce soudního lékaře, kde zaznamenal několik případů, na jejichž řešení se podíleli jeho kolegové, vyšetřovatelé, technici policie a další.

Jan Onder je špičkový tanečník. Aktivně vystupoval například v soutěži Star Dance, kterou s partnerkami dvakrát vyhrál. Nyní v ní působí jako odborný poradce. Pro Českou televizi připravil pořad Taneční hrátky s Honzou Onderem.

Osobnosti města letos vyhlašoval Sokolov již po šestnácté. Od roku 2004 do letoška už bylo takto oceněno čtyřiadvacet lidí.

Nominace na vyhlášení není vázána na trvalé bydliště v Sokolově. Podmínkou je dosahování vynikajících výsledků v dané oblasti na krajské a vyšší úrovni v celku (klubu, oddíle, spolku, škole apod.), který je registrován v Sokolově nebo přínos jednotlivce nebo i kolektivu pro Sokolov. Podnět k nominaci může podat každý občan Sokolova, dále zájmové organizace, společnosti, školy na území Sokolova a komise Rady města Sokolova.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy