Sokolov: Město podpoří Droseru dotací ve výši 50 tisíc

Záchranná stanice handicapovaných živočichů Drosera Bublava získá od města Sokolov individuální dotaci 50 000 korun na celoroční činnost. Její poskytnutí už schválila městská rada a peníze jsou určené například na energie, hygienické prostředky, dopravu, krmivo, veterinární péči či materiál. Drosera je v našem kraji jedinečným zařízením. Jedná se o neziskovou organizaci, která přispívá k záchraně volně žijících živočichů a podílí se na ekologické výchově.

dezinfekce

Zvířatům, která se dostanou do problémů, pomáhá Záchranná stanice pro volně žijící živočichy Drosera už jedenáct let. S Droserou například spolupracuje také Městská policie Sokolov. Přestože je záběr stanice krajský, řada lidí toho stále ví o její práci a existenci jen málo, nebo vůbec nic.

Záchranná stanice Drosera funguje jako nekomerční zařízení založené jen na dobrovolnosti. Správce ani členové tohoto zařízení nejsou finančně ohodnoceni a nepobírají mzdu. Zařízení je od roku 2009 členem Národní sítě záchranných stanic pro oblast Karlovarského kraje. Zajišťuje mimo jiné převzetí a převoz poraněných živočichů či opuštěných mláďat na stanici, veterinární ošetření a následnou péči, ať jde o dospělé či mláďata.  A zvířata, která se již nemohou vrátit do přírody, zůstávají nadále v péči stanice.

Provozovatelé záchranné stanice Drosera vzkazují veřejnosti: „Můžete se na nás kdykoliv obrátit, třeba i jen pro radu. Jsme k zastižení na telefonních číslech 606 840 500 (Tomáš) a 604 794 322 (Vilda). Činnost naší stanice je dobrovolná a bezplatná.

„Společně s vámi pomáháme zvířátkům, která velmi potřebují naši pomoc,“ uvedl zakladatel stanice Vladimír Tomáš Smolík.

Pokud by někdo chtěl činnost záchranné stanice podpořit finančně, může tak učinit prostřednictvím účtu 175279787/0300. Možná je rovněž adopce vybraných jedinců umístěných v zařízení.

Veškeré informace o záchranné stanici Drosera najdete na webových stránkách - zde nebo na facebooku Drosera Bublava.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.11.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy