Sokolov: Město chce provozovat sociální služby

Sokolov zřídí příspěvkovou organizaci se zaměřením na provoz sociálních služeb. Rozhodli o tom zastupitelé na prvním veřejném zasedání 15. listopadu 2018.

dezinfekce

První rok bude chod organizace financovat město Sokolov, následně bude usilovat o zařazení do sítě sociálních služeb Karlovarského kraje, čímž by došlo k výraznému financování ze strany státu. V prvním dvanáctiměsíčním období se počítá se zaměstnáním šesti lidí a nákupem auta.

„Jsme jediným městem, které neprovozuje vlastní sociální služby a je žádoucí, aby s ohledem na demografický vývoj a naši odpovědnost byly poskytovány služby v plném rozsahu,“ komentovala bod starostka Renata Oulehlová.

Zřízení organizace nepodpořili například Josef Dvořák, nebo Luboš Vaněk. Souhlasí, že služba je potřebná, stávající soukromé poskytovatele ale považují za dostatečné. Zastupitelé nakonec založení městské organizace schválili. Dále politici rozhodli o odkoupení drážního domku od Českých drah za 380 tisíc korun, který pak ve spolupráci se společností Sokolovská Uhelná, a.s. demoluje. Následně zde vybuduje plot, který má zabránit přecházení kolejiště. Projednali také dotaci od Karlovarského kraje ve výši 300 tisíc korun pro sokolovský Dům dětí a mládeže na obnovu dopravního hřiště. Programy a výstupy zasedání jsou postupně zveřejňovány na stránkách města Sokolov.

Zastupitelé se na příštím 2. veřejném zasedání sejdou 12. prosince 2018 v 15 hodin ve velké zasedací místnosti v 1. patře budovy A Městského úřadu Sokolov v Rokycanově ulici.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy