Sokolov: Mateřská škola Alšova slaví půlstoletí existence

Jak ten čas rychle letí, napadne možná nejednoho z obyvatel města, když si přečte, že to bylo 1. února 2022 přesně půl století, co byla otevřena Mateřská škola Alšova. Na toto výročí upozorňuje školka výstavou instalovanou na svém plotě, kterou doplňují malované kamínky a také perníčky coby dárečky pro lidi procházející kolem.

dezinfekce

Školka chtěla původně 50 let své existence oslavit ve větším měřítku a chystal se i den otevřených dveří s programem. Jenomže protiepidemická opatření to zatím neumožňují. „Doufáme, že na jaře to už bude lepší a veřejnost dodatečně na narozeniny pozveme. Teď je alespoň připomínáme naší galerií na plotě. Na její přípravě jsme se podíleli všichni. Paní kuchařka napekla perníčky, ostatní se postarali o jejich zdobení i malování kamínků. A pomáhaly také děti,“ uvedla ředitelka školky Jiřina Deutschová.

Mezi gratulanty nechyběli ani místostarostové Ladislav Sedláček a Jan Picka, kteří popřáli školce i zaměstnancům další úspěšné roky. Přání připojila rovněž vedoucí odboru finančního a školství Barbora Bardonová. Všichni si se zájmem prohlédli výstavu stručně připomínající historii školky. A místostarosta Sedláček se pochlubil, že kdysi právě do této mateřské školy chodil. Kromě něho prošlo za oněch padesát let Mateřskou školou Alšova více než 5000 dětí.

Zdroj: Město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy