Sokolov: Křižovatku u ONO řídí semafory (TV Západ)

Výstavba kruhové křižovatky u čerpací stanice ONO se rozběhla na konci března a nyní se již dostala do fáze, kdy zasahuje do stávající vozovky. Společný projekt Karlovarského kraje a města Sokolova ze začátku působil komplikace řidičům, kteří nečekali v tomto místě semafory.

dezinfekce

"Je to akce, která je velká a samozřejmě i komplikovaná tím, že tato silnice je hodně frekventovaná. Navíc je tam příjezd ze čtyř míst. Tzn., že situaci jsme museli řešit osazením čtyřcestného semaforu. Bohužel se občas stává, zejména ve špičkách máme vypozorováno, že mezi 14 a 17 hod. někteří řidiči místo, aby nějakou tu minutku počkali, tak měli snahu zkracovat si trasu - nečekat a zkracovat si to přes část města tzv. Starou Ovčárnu. Zaplať pánbůh vše se podařilo vyřešit ve spolupráci s policií i s naším dopravním odborem. Koneckonců na řidiče jsme opravdu apelovali, aby měli trpělivost a zbytečně nezatěžovali ostatní úseky tady u nás ve městě. Ta komunikace se nám daří natolik, že čekací doby nejsou tolik dlouhé a řidiči už nám nejezdí tam, kde by neměli. Ti, kteří situaci znají, tak už za tu dobu, co realizujeme tuto akci, z těch tří sjezdů do Sokolova, využívají ty dva ostatní – ten první u Březové a druhý u Kauflandu. Využívají je ale natolik, že to zatěžování ostatních hlavních komunikací v Sokolově není tak viditelné," komentoval situaci v místě stavby místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Město se na projektu podílí financováním místních komunikací a chodníků, veřejného osvětlení, prodloužení vodovodního a kanalizačního řadu a částečně i na přeložkách plynu a elektrického vedení.

"My se spolupodílíme jak finančně, tak organizačně na vybudování této kruhové křižovatky. Jde nám o to, že tato oblast je Sokolováky opravdu docela navštěvovaná, je tam velký pěší provoz. Domluvili jsme se, že tam uděláme věci v podobě např. chodníku. Tzn., že z či podél ulice Závodu míru vybudujeme nový chodník a sítě k veřejnému osvětlení. Zkrátka děláme vše pro to, aby nejen ta křižovatka samotná, ale i to okolí bylo bezpečné jak pro motoristy, tak z našeho pohledu především i pro chodce," dodal Picka. 

Město i kraj chtějí ponechat částečné průjezdné místo během celé stavby, ale zároveň doporučují využít jiné trasy. Z celkových 30 milionů korun se město podílí téměř 12 miliony. Zakázka, kterou řídí Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, by měla být hotova do konce letošního roku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy