Sokolov: Krejcarová lávka se již stává minulostí

Z původního přemostění zmizelo zábradlí a zůstala pouze betonová konstrukce. Do té se v nejbližších dnech zakousne těžká technika, aby ji zcela odstranila. V této fázi prací bude úsek řeky kolem lávky pro vodáky neprůjezdný, uzavřená je také cyklostezka v úseku mezi klášterem po Most lásky. Objížďka pro „kolaře“ je vyznačena, vodáky čeká přenášení.

dezinfekce

Pro vodáky vybudovala městská společnost SOTES na pravém břehu řeky široká zpevněná místa pro vytažení lodí na břeh a opětovné nalodění za Krejcarovou lávkou. Bourání lávky, které předchází stavbě nové, se původně nemělo trefit do hlavní turistické sezony, kdy je řeka Ohře i cyklostezka plná lidí. Zahájení akce, jejímž investorem je ministerstvo financí, se ale kvůli administrativním záležitostem opozdilo.

Bourání konstrukce lávky začne po 15. červenci a demolice staré Krejcarové lávky má poté trvat asi 40 dní. Vodáci po dobu demolice musí přirazit ke břehu zhruba 30 metrů před lávkou, lodě vytáhnout na břeh a ve stejné vzdálenosti za staveništěm se opět mohou nalodit.

Pro cyklisty je připravena v obou směrech značená objízdná trasa vedoucí přes park kolem sokolovského zámečku nebo přes Staré náměstí s napojením na nový úsek cyklostezky za klášterem. Na uzávěrách stezky bude umístěna schránka s mapami objízdné trasy. Do komplikace na cyklostezce zasahují v létě také stavební úpravy ul. J. K. Tyla (před OD Perla). Cyklisté musí tento úsek objíždět za domem Ohře přes lávku k ISŠTE a dále k ZŠ Rokycanova přes ulici Nábřežní s napojením na cyklostezku v ul. Rooseweltova s dalším pokračováním buď na Staré náměstí, nebo na stezku do parku.

Nové přemostění řeky bude stát přibližně 57 milionů korun. Krejcarová lávka je spojnicí mezi Starým náměstím a parkem v Jižním lomu. Název lávky pochází z minulosti, kdy se za přecházení vybíraly krejcary. Město se na výstavbě nové lávky podílí jen částečně, zaplatí například veřejné osvětlení, případně také kamerový systém.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy