Sokolov: Krátil daň. Škoda je přes milion korun

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 69letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

dezinfekce

Toho se měl dopustit v období nejméně od konce února roku 2011 do ledna roku 2013 v Sokolově. Jako tehdejší jednatel společnosti měl v úmyslu snížit daňovou povinnost společnosti, vylákat výhodu nadměrného odpočtu a současně získat pro sebe a společnost neoprávněný prospěch, proto v jednotlivých zdaňovacích obdobích nepostupoval v souladu s příslušnými ustanoveními zákona.

Za prodej dodaného zboží nebyly na jeho pokyn vystavovány daňové doklady (faktury) nebo příjmové pokladní doklady. Peněžní prostředky přebíral v hotovosti od zaměstnanců společnosti a dále je nepředával k zaúčtování do účetnictví společnosti. Tyto příjmy tedy nebyly zahrnovány do přiznání k DPH a tím docházelo k nepravdivé účetní evidenci.

Za roky 2011 a 2012 měl v 10 případech vylákat nadměrné odpočty DPH v neoprávněné výši a ve 14 případech ponížit daňovou povinnost odvodu DPH společnosti, a tím zkrátit DPH v celkové výši přesahující 1 200 000 korun.

Obviněnému muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 23.01.2018 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy