Sokolov: Kradl sladkosti. Skončil ve vazbě

I v době nouzového stavu, vyhlášeného usnesením vlády České republiky, a tím zvýšenou trestní sazbou měl teprve dvaadvacetiletý mladík krást v supermarketu v Sokolově. Tam měl přijít v pátek 9. října letošního roku v odpoledních hodinách a do svého oblečení si uschovat čokoládu a několik kusů oplatek.

dezinfekce

Následně měl bez zaplacení opustit prodejnu, ovšem jeho počínání po celou dobu sledoval pracovník ostrahy, který muže u východu zadržel a přivolal policejní hlídku. Pokud by se mu podařilo sladkosti odcizit, způsobil by škodu necelých 200 korun.

Policisté muže, který byl v minulosti již několikrát za krádeže pravomocně odsouzen, převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům. Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Chomutovska, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se jednání dopustil v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 17.10.2020 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy