Sokolov: Kopl ženu do tváře

Sokolovští kriminalisté sdělili dvěma mužům ze Sokolovska ve věku 35 a 38 let podezření ze spáchání přečinu krádeže. Mladší z podezřelých si navíc vyslechl sdělení i ze spáchání přečinu výtržnictví.

dezinfekce

Na začátku prosince měl 35letý muž vniknout v Sokolově nejprve do jedné garáže a následně i do sousední garáže, ty prohledal a odcizil z nich nabíječku autobaterií a lahve alkoholu.

V měsíci lednu se měl pak dopustit ve dvou případech výtržnictví. Nejprve první lednový den měl v Sokolově na místě veřejnosti přístupném napadnout 22letou ženu, kterou nejdříve kopl nohou do tváře. Poté byl okřiknut kolemjdoucím, aby ji nechal. Toho uposlechl, ale následně jí měl ještě vyhrožovat, že jí zbije. O pár dní později jí opět vyhledal, a když nevyhověla jeho požadavku, tak jí napadl pěstí do obličeje. Své jednání umocnil výhružkami, že jí zabije. Zranění ženy si vyžádalo lékařské ošetření ve zdravotnickém zařízení.

Podezřelý muž se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v Sokolově odsouzen nebo potrestán za přečin krádež a uznán vinným a odsouzen i z přečinu výtržnictví.

V průběhu měsíce ledna měli oba podezřelí muži společně vniknout do tří garáží v Sokolově, které prohledali a následně odcizili například různé stavební nářadí a elektronářadí, kola s elektronovými disky, rybářské náčiní, stavební kolečka a různé další věci.

Odcizené věci měli poté prodat dalším osobám a získané finanční prostředky užít pro svou potřebu.

Celková způsobená škoda byla vyčíslena na částku přes 210 tisíc korun.

Za způsobenou větší škodu hrozí podezřelým v případě prokázání viny trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. 

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy