Sokolov: Koncert podpořil sbírku na nemocnou maminku Janu (TV Západ)

V sokolovském klášterním kostele sv. Antonína Paduánského se v úterý 20. září uskutečnil koncert muzikálových melodií. V něm se představila sokolovská rodačka, zpěvačka Jana Hoffmannová a talentovaný Ondřej Tolar za klavírního doprovodu Hany Bezděkové.

dezinfekce

Koncert měl zároveň svůj charitativní rozměr.

"Ten koncert byl plánovaný, protože dojde k rekonstrukci schodiště a výzdoby kláštera, těch soch, které jsou před. Takže bude klášter zavřený a my jsme chtěli se rozloučit nějakou důstojnou akcí. A chtěli jsme dát výtěžek někomu, kdo potřebuje finanční prostředky. Vlastně až včera jsme se domluvili s paní Janou a s její rodinou, že ten výtěžek bude právě pro ní, pro její rodinu, aby překonali snázeji ten úděl, který je potkal. Paní Jana má zhoubný nádor na srdci, má malinkého chlapečka, má milující rodinu a co ještě může pomoci, jsou nějaké finance," uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

"Protože bylo letitým dobrý zvykem, že tu probíhaly adventní a jiné akce, tak jsme se rozhodli uspořádat tento koncert. Já jsem přesvědčen, že nám pro letošní rok ty kulturní zážitky vynahradí. Je moc dobře, že u příležitosti takových akcí je vždycky takový doplněk a to je dobrota, solidarita a touha pomáhat," dodal Erik Klimeš, jednatel Sokolovské bytové, která má kostel ve správě. 

Sbírka, která byla připravena ve spolupráci s nadačním fondem Andělská křídla, poslouží rodině Jany Lieblové, jež se kvůli jejímu vážnému onemocnění ocitla v těžké životní situaci.

Paní Janě je 26 let, je vdaná a má osmiměsíčního syna Kubíčka. Letos v květnu jí byl zjištěn nádor v srdci a život celé rodiny se tak obrátil naruby. Janě a její rodině má pomoci i veřejná sbírka Šance na život pro Janu a lze ji podpořit na transparentním účtu. Během večera bylo vybráno mezi návštěvníky koncertu 20 tisíc korun. 

Odkaz

https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2802270837


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy