Sokolov: Karla Jakobce vystřídá Ladislav Sedláček

Mezi první body jednání zastupitelstva patřila jedna mimořádná událost. Po šestadvaceti letech se s radnicí rozloučil místostarosta Karel Jakobec, který ve vedení města Sokolov působil přes čtvrt století buď jako starosta nebo místostarosta. Na svůj post nyní rezignoval s tím, že se bude věnovat pouze práci uvolněného krajského zastupitele pro životní prostředí. Místo něho zvolili zastupitelé jako nového místostarostu Ladislava Sedláčka.

dezinfekce

„V minulém volebním období jsem se pokusil skloubit obě funkce. Považoval jsem to za výhodné z hlediska přenosu informací mezi městem a krajem a možnosti rychle reagovat i snáze prosadit některé věci. Přes veškerou mou snahu jsem ale posléze zjistil, že obě tyto funkce je třeba dělat na plný úvazek. Hlavně pak ve vztahu k městu a odboru, který jsem řídil. Vůči městu u mě začal převládat pocit, že mu začínám dlužit. Některé věci jsem musel dodělávat na úkor svého volného času. To, že mám rodinu - osmiletého syna a devítiměsíční dcerku – přispělo k mému rozhodnutí,“ zdůvodnil svůj odchod Karel Jakobec.

Nově zvolený místostarosta Ladislav Sedláček poděkoval Karlu Jakobcovi za jeho dosavadní práci pro město a slíbil, že na ni naváže tak, jak bude nejlépe umět. Poděkoval zastupitelům za důvěru s tím, že ji nezklame. S odcházejícím místostarostou se rozloučila i starostka Renata Oulehlová a místostarosta Jan Picka, kteří mu za všechny kolegy předali kromě přání úspěšného působení na kraji také dárkový koš. Spolupracovat ale budou nadále, Karel Jakobec zůstal členem městské rady.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy