Sokolov: Kamerový systém městské policie pomohl s dopadením násilníků

Že má městský kamerový systém smysl a může sehrát důležitou úlohu při objasňování trestné činnosti a případně i zadržení pachatelů, potvrdilo několik případů, ten poslední pak z konce března. Díky kamerám a pozorné operátorce Městské policie Sokolov se podařilo během krátké chvíle zadržet a obvinit dva muže podezřelé z loupeže a výtržnictví.

dezinfekce

Obvinění cizinci ve věku 18 a 21 let měli podle kriminalistů oslovit 28. března večer čtyřiadvacetiletého muže s tím, zda nemá cigarety. Když se jich nedočkali, protože byl nekuřák, zaútočili na něj. Starší z obviněných měl napadeného nejdříve kopnout do hrudníku a vzápětí ho druhý útočník chytil zezadu do kravaty a strhnul na zem. Když začal napadený muž volat o pomoc, oba cizinci z místa utekli. Napadenému muži poškodili brýle a způsobili tak škodu za přibližně 5 000 tisíc korun. Zraněný muž musel vyhledat lékařské ošetření v nemocnici v Sokolově.

Policisté se začali případem ihned zabývat. Díky tomu, že operátorka strážníků policejní hlídku na místo pohybu obou mužů naváděla, skončili útočníci po několika desítkách minut v poutech a na policejní služebně. Kriminalisté zahájili trestní stíhání obou dvou cizinců. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Zdroj: Město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy