Sokolov: Hudební festival na konci prázdnin opět poučí o ekologii

Již pošesté se do Sokolova rozjedou hudební kapely v rámci jednodenního festivalu Ekompilace Tour. Kromě zábavy si dává akce za cíl šíření povědomí o třídění odpadu, recyklaci a uvědomělém chování k životnímu prostředí.

dezinfekce

V pátek 31. srpna proběhne na Starém náměstí poslední akce Sokolovského kulturního léta, tentokrát pod taktovkou ekologického projektu Ekompilace. Návštěvníci si mohou nejen zdarma poslechnout mladé a zajímavé kapely z České republiky, ale také si užít doprovodný program. Známé písně jako Mám jednu ruku dlouhou, František, Nad stádem koní se rozezní na Starém náměstí díky headlinerovi letošního roku, kterou je legendární kapela Buty.

Jako další se představí popová skupina Holden, kterou můžeme znát například díky jejich společnému turné s kapelou Mandrage. Jejich čerstvou novinku Půjdem spát zahrají i sokolovským divákům. Popové melodie a texty inspirované životem představí kapela Echonaut, která na sebe v poslední době upozornila především singlem Refrén, ke kterému také natočila svůj první videoklip. Tomáš Ptáček je hudebník, který vytvořil projekt Ptakustik a s ním přijede zahrát na sokolovské pódium jednoduché písně o složitém životě.

Písněmi posledního interpreta Davida Stypky prosakuje folk, rock, jazz. Každý song nese osobní poselství, vyvážené souzněním vynikajících muzikantů Matěje Drabiny, Pavla Sotoniaka a Marka Zemana. Celé seskupení s názvem Bandjeez symbolicky zakončí poslední srpnovou akci Sokolovského kulturního léta, na kterém město rádo uvítá nejen sokolovské občany.

O tom, že na srpen se chystá Beach party a Ekompilace, jsme vás již informovali zde.


Zdroj: město Sokolov



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy