Sokolov: Hornický dům má další čtyři projekty obnovy (TV Západ)

Postupná rekonstrukce jednotlivých částí Městského domu kultury v Sokolově má pokračovat čtyřmi dalšími projekty. Kromě zřízení výtahu a oprav pláště budovy má dojít na rekonstrukci střechy a vstupních prostor.

dezinfekce

Budova patří městu a během posledních let došlo k zásadním opravám především interiérů, včetně velkého sálu a dalších prostor. 

„Nakonec jsme se rozhodli, že v rámci výzvy č. 39 budeme podávat projekty postupně odděleně, tak, jak jsou tematicky a tak, jak budeme mít připraveno, abychom všechno stihli včas. Prvním projektem je úprava foyer, to znamená vstupu do Hornického domu. Tam dojde k úpravám podlah, stěn i podhledů, kryty radiátorů, osvětlení, všechno, na co si vzpomenete, abychom vytvořili reprezentativní prostor charakteristický pro náš Horňák,“ popsala radní Sokolova Iva Kalátová. 

Kromě prostor šaten se počítá také výměnou dveří do zimní zahrady i do zázemí a klubu. Celkový rozpočet tohoto projektu se pohybuje ve výši necelých pět milionů korun, přičemž dotace by mohla být až ve výši 4 miliony. 

„Následovat by potom měly dva projekty. Jeden se bude týkat fasády, kompletní oprava fasády a třetí projekt bude na výměnu krytiny střechy, kde uvažujeme podle projektové dokumentace i o výměně některých krokví,“ přiblížila radní. 

Plánované vybudování výtahu, který by zpřístupnil například i velký sál, naráží na technické komplikace dané složitou strukturou objektu. Vnitřní výtah by nešlo postavit jako jeden pro celý dům, ale jako jednotlivé výtahy mezi patry.

„Ještě stále se snažíme vyřešit, zda by nebyla možnost výtah umístit do vnějšího prostoru tak, aby nevznikly nějaké dvě tři přestupní stanice, tak jak víme dosud, že by památkáři mohli povolit,“ dodala Kalátová. 

Výzva č. 39 operačního programu Spravedlivá transformace podporuje projekty z oblasti veřejné služby, kultury, sportu a rekreace v Karlovarském kraji. Je v ní připraveno 220 milionů korun pro žádosti podané do konce letošního roku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy