Sokolov: Hokejisté vstupují do nové sezóny s posíleným kádrem (TV Západ)

Zástupci HC Baník Sokolov na tiskové konferenci v úterý 1. září představili, kromě nových dresů k 75. výročí klubu, i řadu změn, které se dotknou jak hráčského kádru, tak realizačního týmu a managementu klubu. Stalo se tak po neuspokojivém výsledku ročníku 2019/2020, kdy po 22 letech sokolovští hokejisté účinkovali v 1. české hokejové lize – Chance lize – a skončili na předposledním místě.

dezinfekce

„Tím, jak se soutěž letos vyvíjela, tak jsme se ze spodních pater nedostali. Takže jsme si s Karlem Mlejnkem sedli, ještě když zde byl, a chtěli jsme kádr posílit, protože kluci neměli tolik zkušeností. Myslím si, že momentálně kádr disponuje zkušenějšími,“ popsal prezident HS Baník Sokolov Václav Dobřemysl.

I nový trenér připomněl klíčovou roli bývalého kouče Mlejnka při sestavování obměněného kádru pro nadcházející sezónu. 

„Tady to jsme spolu začali, ale víceméně toto je jeho práce. Za dva roky tým znal, postoupil s nimi a věděl, jak kluci vypadali loni. Já, z hlediska soupeře, jsem viděl také nějaké věci, takže si myslím, že se to posílilo. Základ byl brankář, který si myslím, že díky dohodě se Spartou, ať to bude Jakub Neužil nebo Oldřich Cichoň, tak určitě to bude velká kvalita. Druhá věc byla, co se týče obranných řad, tak tam z loňského kádru zůstal akorát Adam Rulík a Petr Přindiš. Obrana se celá změnila. Samozřejmě vycházíme z toho, ať je to Honza Pohl nebo Denis Zeman anebo Honza Klodner, kteří přišli ze Sparty, že filozofie je pořád stejná – budeme chtít hrát útočný hokej, podporovaný beky. To, co se prostě dnes hraje. Takže vyloženě defenzivní beky jsme úplně nepřivedli, chtěli jsme přivést do toho systému, který je zavedený a ve kterém chceme dále pokračovat. A co se týče dopředu – Sokolov hrál loni velice dobrý hokej, atraktivní. Trošku mu ale chyběla ta koncovka. Takže na to odpovídám hned jako první – největší dvě posily - Martin Kadlec, nejlepší střelec loňské soutěže, loňské Chance ligy a David Tůma, který patřil v bodování také do první desítky. Takže kvalita určitě dopředu. V tom zakončení pro nás byli důležití. Pak je zde samozřejmě Jarda Kverka, vrátil se Tomáš (Vráca) Vracovský, takže kvalita určitě bude velká. Plus jsme to nyní doplnili o mladé hráče, ať to byli – s námi nyní trénovali tři neděle juniorští reprezentanti - Josef Slavíček nebo Jakub Konečný, vypadali výborně. Dále s námi pokračuje Patrik Prymula, který pořád může dosáhnout na dvacítku, atd. To jsme doplnili o mladé kluky ze Sparty, kteří tu kvalitu mají a teď přišli kluci z Karlových Varů. Přišel Adam Křemen, který zde něco odehrál loni, myslím si, že odehrál dobré zápasy, Vít Jiskra, který samozřejmě tady odehrál něco méně, ale nyní by měl mít ten přechod do seniorského hokeje, takže za mě jsme to posílili tak, jak to zde bylo nastavené dva roky. Chceme jít stejnou cestou atraktivního hokeje. Hodně hrát, útočně, dávat branky a bavit diváky,“ podrobně popsal změny nový trenér A-týmu a sportovní manažer klubu Tomáš Hamara. 

V kabině mají hráči jasno i přesto, že letošní sezóna bude po několika změnách nakonec opět nesestupová. 

„Ve sportu profesionálním je tlak zespoda i ze shora a je dobrý. Když jsme se dozvěděli, že to takto nebude a jaká bude motivace, hlavně pro starší hráče, protože mladí hráči mají pořád šanci se ukázat v extralize, alespoň nějakou tu sezónu, což, když budu mluvit za sebe, mě už se to netýká. Já již vím, že odsud se nehnu, že zde dohraji kariéru. Pak jsme ale zhodnotili to, že tým hodně posílil. Získali jsme Kadlece, Pohla, budeme mít Neužila, Cichoně, takže si myslím, že sestup by se nás týkat neměl. Jasným cílem v kabině je u nás play-off,“ komentoval náladu Áčka jeho kapitán Tomáš Rohan. 

Zimní stadion v posledních letech doznal řadu vylepšení, kompletně opraveny byly šatny a zázemí je na vysoké úrovni. 

„Když jsem sem přišel a viděl jsem tu realitu, tak pro mě jako neskutečný, fakt šok. Na první ligu je zde zázemí úplně luxusní, počínaje šatnou, počínaje pro nás pro trenéry, ať je to nějaké video atd. Prostě opravdu parádní prostředí,“ zhodnotil nové působiště Hamara. 

Hokejisty čekal hned druhý den ostrý test v klání o 4. hejtmanský pohár proti karlovarské Energii. Po náročném a vyrovnaném souboji nakonec domácí zvítězili po samostatných nájezdech 5:4. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy