Sokolov: Heliport na Bohemii má studii, přípravy pokračují (TV Západ)

Sokolov má studii a potřebnou dokumentaci k plánovanému plnohodnotnému heliportu v areálu Bohemia. O přípravné náklady ve výši milion sto tisíc korun se rovným dílem podělí město, SUAS Group a Penta Hospitals.

dezinfekce

„V současné době se připravuje veřejná zakázka na projektovou dokumentaci, která je důležitou součástí a následně by mohla proběhnout jeho samotná výstavba. Důležité je říct, že v Sokolově by se měl vybudovat urgentní příjem, což je pro nás samozřejmě velké pozitivum, v sokolovské nemocnici a k tomu patří samozřejmě heliport. Je potřeba říci, že Evropská komise vyžaduje certifikovaný heliport. To znamená, aby to nebylo jen místo pro přistávání, které v současné době na Bohemii je, ale aby to bylo místo, kde jsou naváděcí světla, je tam betonová plocha. To znamená, že my jsme se po dohodě s Krajem tady zavázali, že tento heliport se budeme snažit vybudovat za to, že Kraj bude financovat urgentní příjem v sokolovské nemocnici,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Urgentní příjem je pro Sokolov důležitý také s ohledem na další rozvoj lokality. Samotná výstavba má pak vyjít na zhruba 6 milionů korun.

„Na heliport neuvažujeme o tom, že bychom zatím využívali dotace, ale čekáme na vyhlášení, které by mělo být v letošním roce. My úplně nevíme, jak ta výzva bude vypadat, protože v minulosti to byla výzva na urgentní příjmy, ale zároveň i na ty heliporty. Takže nevíme, jestli to bude stejná výzva, anebo bude samostatná výzva na heliporty,“ přiblížil Kubis. 

V příštím roce má Karlovarský kraj zahájit výstavbu urgentního příjmu v sokolovské nemocnici za bezmála 200 milionů korun, jehož nezbytnou součástí bude i chystaný heliport v areálu Bohemia. Pro výstavbu místa pro přistávání vrtulníků není v areálu nemocnice místo.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy