Sokolov: Garáže na Jižním Lomu postupně mizí (TV Západ)

Dlouholetý problém s garážemi v sokolovské lokalitě Jižní lom se městu konečně daří viditelně řešit. Místo se stávalo terčem častých černých skládek a v nedávné době zde město dokonce instalovalo závoru, aby zamezilo navážce odpadů.

dezinfekce

"Garáže na Jižním lomu jsou opravdu letitým problémem. Většina uživatelů je opustila, začaly chátrat a stalo se z toho místo pro jednu velkou černou skládku. Stahovali se tam lidé bez domova. Proto město, již několik let zpátky, začalo garáže vykupovat od vlastníků, aby je mohlo získat pokud možno všechny a pak je zdemolovat. Poté, co se městu podařilo získat kolem 140 garáží z necelých 200, bylo vyhlášeno výběrové řízení. Z něj vzešla firma, která v červenci provedla demolici našich garáží," uvedl tiskový mluvčí města Sokolova Vladimír Meluzín. 

Vítězná firma provedla demolice jednotlivých garáží za 2,3 milionu korun. Ty, které zůstaly, bude chtít město i nadále získat. Nabízí 10 tisíc korun za jednu. 

"Stát zůstaly asi čtyři desítky garáží. To jsou ty, jejichž vlastníci je zatím městu neprodali z různých důvodů nebo jsou to garáže, jejichž vlastníky se nepodařilo dohledat. Město se bude snažit dále zbývající garáže vykoupit, příp. najít neznámé vlastníky, aby mohly být odstraněny všechny. To místo v podstatě nejde nijak zásadně využít, protože je to záplavová oblast blízko řeky Ohře. Tudíž se tam nesmí stavět, nelze tam budovat žádné trvalé stavby. Plán je takový, že se to místo upraví, zrevitalizuje se a v podstatě by sloužilo jako lesopark zrovna podobný jaký je již za Krejcarovou lávkou," doplnil informace Meluzín. 

Demoliční firma provedla postupné odstraňování garáží po jednotlivých řadách, neodstraněné garáže byly zkontrolovány a poté odborně zabezpečeny proti případnému poškození při provádění demoličních prací.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy