Sokolov: Fotbalisty povede nový trenér

Od 1. ledna 2020 vystřídají dosavadní trenérskou dvojici fotbalistů FK Baník Sokolov Vaněček – Tichota šestačtyřicetiletý bývalý prvoligový obránce Bohuslav Pilný, který má za sebou také trenérská angažmá v první i druhé lize. Na lavičce Baníku ho v realizačním týmu doplní další exligový hráč a dřívější kapitán Baníku sedmatřicetiletý Vít Vrtělka, dosavadní šéftrenér sokolovské mládeže.

dezinfekce

Baníku patří po podzimní části F:NL nelichotivá poslední pozice, nepomohla ani změna na trenérském postu, kdy Františka Šturmu nahradil David Vaněček s Karlem Tichotou, kteří v pěti posledních zápasech získali s týmem jen jeden bod. Pro zbytek sezóny je tak cíl jasný – zachovat druhou nejvyšší soutěž v Sokolově.

„Jarní část sezóny bude po sportovní stránce nesmírně náročná, a proto jsme po našem interním vyhodnocení dospěli k přesvědčení, že potřebujeme trenéra typologicky vhodného pro fotbalové bitvy a boj o záchranu. Obojí nás totiž na jaře čeká. Trenér Bohuslav Pilný má zkušenosti s první i druhou ligou, navíc umí pracovat v náročnějších podmínkách. Doplní ho Víťa Vrtělka, což je náš bývalý hráč a kapitán, jeví se nám jako další vhodný člen realizačního týmu. Oba dva byli výraznými osobnostmi jak na hřišti, tak i v kabině, a to samozřejmě sehrálo také svou roli. Realizační tým v tomto složení bude pověřen řízením A-týmu do 30. června 2020 s cílem udržet druholigovou příslušnost,“ vysvětluje změny v trenérském složení výkonný ředitel klubu Tomáš Provazník.

Karel Tichota převezme pozici šéftrenéra mládeže, trenérem U16 zůstává, a David Vaněček bude působit na pozici vedoucího SCM a hlavního trenéra U19. První společný trénink čeká sokolovské fotbalisty 6. ledna, kdy jim začíná zimní přípravy na jarní část ročníku 2019/2020.

Bohuslav Pilný (* 22. 3. 1973): Bývalý obránce se stal v sezóně 2001/2002 mistrem ligy se Slovanem Liberec. V první lize oblékal také dres Hradce Králové, jehož je odchovancem. Profesionální kariéru ukončil v roce 2005. V trenérské kariéře vedl týmy z nižších soutěží, aby na podzim 2014 koučoval v nejvyšší soutěži Hradec Králové, se kterým sice sestoupil, ale v následné sezóně postoupil zpět (v rozhodujícím zápase zvítězili Hradečtí nad Baníkem 2:0). Na jaře 2017 byl z funkce odvolán, v říjnu téhož roku převzal druholigový Žižkov, kde působil do konce sezóny. V ročníku 2018/2019 asistoval u A-týmu v prvoligové Příbrami.

Vít Vrtělka (* 21. 10. 1982): Odchovanec zlínského fotbalu odehrál za tento klub 92 utkání v nejvyšší soutěži, dalších 23 přidal v barvách Ústí nad Labem, odkud pak zamířil na západ Čech. Za Baník nastoupil během šesti sezón ke 107 druholigovým zápasům. Po sezóně 2016/2017 ukončil tento defenzivní záložník profesionální kariéru a nastoupil v roli trenéra k sokolovské mládeži, kde až doposud zastával post šéftrenéra mládeže. Stále aktivně hraje za divizní Březovou.

Na snímku zleva: Tomáš Provazník (výkonný ředitel), Bohuslav Pilný (hlavní trenér A-týmu), David Palla (sportovně-technický ředitel)


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy