Sokolov: Dva vybydlené domy nad Alfou mizí

Dva vybydlené domy v lokalitě nad kinem Alfa odkoupilo město před časem od Sokolovské uhelné s tím, že je zboří a na jejich místě vybuduje nové parkovací plochy. Demolice obou objektů začala v úterý 19. ledna a práce by měly trvat několik dní. Celkové náklady na odstranění budov dosahují přibližně čtyři miliony korun. Z toho polovinu pokryje státní dotace.

dezinfekce

Město Sokolov se žádostí o dotace na demolice vybydlených domů uspělo na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR, peníze získalo v rámci programu Podpora revitalizace území - podprogram Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách. Právě ulice Hornická a Heyrovského do této kategorie v současnosti náleží. Jeden z demolovaných domů naproti kinu Alfa stojí samostatně. Bourání druhého je náročnější, protože je součástí většího bloku budov a ty ostatní musí zůstat bez poškození.

Jak využít místo po zbouraných domech? Jako nejefektivnější se ukázal záměr vytvořit nové parkovací plochy, jichž je v Sokolově nedostatek. Odpovídající parkoviště postrádá například kino Alfa. Parkovací plochy budou zapotřebí i poblíž nového pobytového zařízení Čtyřka, kterou bude letos v dubnu v této lokalitě dokončeno.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy