Sokolov: Dva parkovací domy na Michalu jdou do projektu (TV Západ)

V Sokolově mají vzniknout tři parkovací domy na sídlišti Michal. Město má zpracované studie a nyní poptává vytvoření kompletní projektové dokumentace. Parkovací domy mají pomoci částečně řešit situaci s nedostatkem parkovacích míst. Investice by měla jít z městské kasy a provoz by se měl hradit z poplatků pro vyhrazené parkování.

dezinfekce

„Rada města na včerejším jednání rozhodla, že se zadá výběrové řízení na projektovou dokumentaci na zhotovení dvou parkovacích domů. Stát by měly ve Slavíčkově ulici. Kapacita obou parkovacích domů – jeden je 61, druhý 49. Rádi bychom samozřejmě začali co nejdříve, protože opravdu parkování na Michalu je velký problém. Počítáme ale, že i při těch nejlepších predikcí, bychom mohli začít stavět nejdříve tak za rok a půl,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Požadavek města byl i na vzhled, který by měl zahrnovat i zeleň.

„Samozřejmě jsme počítali s tím, aby to zapadlo do prostředí a nebyla to nevzhledná betonová „krabice.“ Takže jsme přemýšleli a nakonec studie vyplynula tak, že by to mělo být zatravněno na střeše. Opravdu bude to, troufnu si říci, že zajímavý a snad i vkusný kus Michalu. Město to zainvestuje komplet. Jak projektovou dokumentaci, tak výstavbu. Po zhotovení se ale určitě nějakou formou budou občané na investici spolupodílet. Tzn., že nějaký poplatek za parkování tam bude,“ dodala Oulehlová.

Větší z parkovacích domů by měl stát okolo 15 milionů, menší pak zhruba 9. Jedno parkovací místo by tak mělo vyjít na více než 200 tisíc korun. Třetí parkovací dům by měl vzniknout v ulici Závodu míru a ve třech patrech by mělo najít místo pro parkování více než tři stovky vozidel.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy