Sokolov: Druhý Food fest nabídl pestrou kuchyni (TV Západ)

Druhý sokolovský festival jídla Food Fest proběhl za krásného počasí v parku u zámečku. Kromě bohaté nabídky jídel a nápojů včetně národních kuchyní, připravili organizátoři z Městského domu kultury doprovodný program.

dezinfekce

"První ročník byl hodně rychle po Covidu. Vůbec jsme nevěděli, zda přijedou nějací prodejci či lidé, kteří se živí tím, že jsou např. kuchařští mágové. Takže jsme se trošku báli. Ale povedlo se. Letošní ročník vypadal zase opět stejně, protože jsme opět po Covidu. Mezitím nám "umřelo" pár firem, které byly nasmlouvané, měly se zúčastnit. Ale i tak máme vysokou účast. Já jsem spokojený. Jiné je to v tom, že máme malinko jiný sortiment než jsme měli loni. Důraz byl kladen na to, aby to byla kuchyně vietnamská, indická, což se nám povedlo. Pak, aby, protože dnes jsou v módě hodně hamburgery, tak, zde máme dva hamburgráře. Aby si lidé vychutnali ty chutě a i v podstatě každý, kdo něco vyrábí či vaří, tak do toho dává vždy něco svého a tím je to jiné. Myslím si, že zde nebude dnes nikdo, kdo by od někoho kopíroval, že to je všechno originál," uvedl místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Více než tři desítky stánků přivezli na akci firmy i živnostníci především z Karlovarského kraje. Služby nabídly i další organizace.

"My tím, že máme spolupráci se sokolovskou nemocnicí či s lidmi, kteří dělají v sokolovské nemocnici, v managementu, tak nám zde třeba udělali krásný dětský koutek tak, aby si rodiče poté mohli užít nerušené chvilky např. u vybírání a ochutnávání jídel. Celý den bude hrát reprodukovaná muzika. Máme zde i náš hudební klub sokolovský, který tady má svůj stánek. Pak zde budou dvě živé kapely. Večer v osm hodin bude kvalifikace na mistrovství republiky ve slam poetry. To bude v zámku na nádvoří. My se na to moc těšíme, protože slameři zde od nás jsou opravdu výborní," dodal Sedláček. 

Nabídka společenských a kulturních akcí na letošní sezónu obsahuje i další zajímavé počiny. 

"Další specifická akce, kterou se snažíme trošku roztáhnout právě do tohoto zámeckého parku, protože si o to "říká," tak budou Slavnosti vína, již 3. ročníkem. Ty budou 7.8., na ty se také již velmi těšíme, protože to je zase úplně něco jiného než tady. A potom 14. srpna budeme mít zde Poznej Sokolov jinak. Bude to jako "sousedské" setkávání lidí, kteří něco umí. Např. zde bude paličkování, malování atd. Někdo bude třeba hrát na harmoniku, aby se lidé trošku poznali, abychom maličko zafungovali komunitně. To bude 14.8., také tady v zámeckém parku. Večer pak bude na koupališti Michal Oldies diskotéka, již třetí, co máme. Musím říci, že první, druhá se těšila docela přízni návštěvníků. Tak uvidíme, jaká bude ta třetí. Pak nás samozřejmě 11.9. čeká Hornická pouť nebo Den horníků. Letos se máte na co těšit. Vypadá to, že program takto nabitý fakt ještě asi nikdy nebyl," pozval do Sokolova místostarosta Sedláček. 

Pozvánka na veškeré akce v Sokolově můžete najít na webové adrese www.mdksokolov.cz. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy