Sokolov: Do ulic zamířily společné hlídky

Společné hlídky strážníků a policistů budou od 1. července k vidění v ulicích Sokolova. K posílení výkonu služby v nočních hodinách o víkendech dochází kvůli zvýšenému počtu stížností občanů na narušování veřejného pořádku v denních i v nočních hodinách, porušování pravidel občanského soužití a nedodržování některých obecně závazných vyhlášek a nařízení.

dezinfekce

„Není možné, aby ve městě docházelo bez adekvátní reakce k soustavnému porušování práv slušných lidí na pokojný život. Pokud se to děje, a práva obyvatel města jsou závadovými osobami pošlapávána, bude na to Městská policie Sokolov ve spolupráci s Policií České republiky a s představiteli Města Sokolov náležitě reagovat,“ uvedl velitel městské policie Radek Neděla.

Poznamenal, že stejně, jako dochází k porušování pravidel občanského soužití, je některým našim občanům lhostejné také dodržování čistoty na veřejných prostranstvích.

„Děje se to hned v několika problémových lokalitách v katastru Sokolova, přičemž nejde jen o lokality takzvaně sociálně vyloučené,“ podotkl velitel strážníků.

V rámci projektu Bezpečné město proto budou strážníci Městské policie vykonávat službu ve společných hlídkách s příslušníky Policie České republiky, a do ulic se s nimi vydají také někteří zastupitelé města. O víkendech budou v noční době hlídky doplněny o psovoda Policie České republiky se služebním psem.

„Děkujeme všem občanům za podněty, kterých si vážíme a průběžně je vyhodnocujeme. Jsou důkazem, že naše společná bezpečnost ve městě, je věcí nás všech,“ dodal Neděla.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy