Sokolov: Do konce února můžete nominovat Osobnost města (TV Západ)

Již jen poslední týden, přesněji do 28. února, mají lidé možnost nominovat Osobnost města Sokolova. Anketa probíhá ve městě každoročně a ocenění získala řada zajímavých osobností, které se výrazně zapsaly do novodobé historie města.

dezinfekce

"Osobnost města Sokolov může v podstatě navrhnout kdokoliv, pokud vyplní příslušný formulář, kde je pár nutných údajů k té nominaci. V podstatě tam napíše jméno nominovaného, koho navrhuje, údaje k sobě a ten formulář odevzdá na Městském úřadu nebo ho pošle elektronicky," přiblížil postup mluvčí sokolovského úřadu Vladimír Meluzín. 

Z došlých nominací vybere Rada města jednotlivce, který udělí ocenění během slavnostního večera spojeného s kulturním programem a promítáním medailonků jednotlivých laureátů. Podmínkou je dosahování vynikajících výsledků v dané oblasti na krajské a vyšší úrovni v celku (klubu, oddílu, spolku, škole apod.), který je registrován v Sokolově nebo přínos jednotlivce nebo i kolektivu pro Sokolov. Podnět k nominaci může podat každý občan Sokolova, dále zájmové organizace, společnosti, školy na území Sokolova a komise Rady města Sokolova. Nominace na vyhlášení není vázána na trvalé bydliště v Sokolově. 

"Loni to bylo trochu jinak, protože jsme ocenili složky Integrovaného záchranného systému za jejich práci v době covidové pandemie. Letos už opět budeme vybírat z došlých nominací, kterých přišlo vždy určitě přes deset, možná kolem dvou desítek. Předávání ocenění Osobnost města je vždy spojeno se slavnostním večerem v Městském divadle. V loňském roce už jsme ho opět mohli uspořádat, byť v trochu jiném termínu, než tomu bylo původně. Letos máme naplánován tento akt na duben a věříme, že vzhledem k ustupující pandemii to i v tom dubnu uspořádáme," vyslovil přání Meluzín. 

Během slavnostního večera se sokolovskému publiku představí mezinárodně proslulá sopranistka Gabriela Beňačková, která má za sebou vystoupení na prestižních scénách jako jsou Metropolitní opera v New Yorku, milánská La scala nebo Vídeňská opera. Jejím doprovodem bude tenorista Jakub Pustina. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy