Sokolov: Čtyřka má dvojnásobný počet žádostí na svou kapacitu (TV Západ)

Pobytové zařízení pro seniory a Domov se zvláštním určením v Sokolově, zvané Čtyřka, bylo uvedeno do provozu v lednu loňského roku. Během více než ročního fungování zaznamenává mimořádný zájem a podle vedení města se tak potvrzuje, že rozhodnutí o téměř 180 milionové investici bylo správné.

dezinfekce

„Jsem velice ráda, že lidé i rodiny těch klientů na Čtyřce jsou velice spokojení, že se jim tady líbí, že opravdu tady klienti našli domov. A co se týče obsazenosti, jsme stále plně obsazení. Je opravdu velký zájem o umístění na naší Čtyřku. Máme nyní asi 130 žádostí,“ uvedla místostarostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Kapacita budovy, jež má s ohledem na své rozměry nízké provozní náklady, je 61 osob. K dispozici mají 41 jednolůžkových a 10 dvojlůžkových pokojů. Nejmodernější zařízení v kraji poskytuje kromě řady doplňkových služeb také možnost pobytu na vlastní zahradě a parkování pro 40 aut, především pro návštěvníky a personál. 

„Musím říct, že a je tady hlavně velké poděkování vedení Čtyřky, všem zaměstnancům, všem pracovníkům, kteří se na tom podílejí, že opravdu ten chod stál město Sokolov v loňském roce, a do toho počítáme, protože to má i terénní službu, vlastně naše sociální zařízení, tak nás to stálo tři miliony sedm set tisíc,“ vysvětlila místostarostka. 

V zařízení se poskytuje celoroční pobytová sociální a ošetřovatelskou služba osobám a seniorům, kteří se o sebe nedokáží sami postarat. K milým povinnostem vedení města patří návštěvy u příležitosti kulatých narozenin klientům zařízení.

„Dnes jsem navštívila paní, která měla 90 let, měla narozeniny. Je to vlastně občanka města a i ten podzim života může trávit v našem krásném městě. Nemusí odejít tak, jak tomu bylo dříve, do měst v okolí Sokolova. A i pro její rodinu i pro její přátele je to takový takový benefit, ta blízkost, že za tím člověkem můžou přijít kdykoliv,“ přiblížila Oulehlová. 

Oslavenkyně, paní Šilerová se narodila v roce 1933 v Březové u Svitav. Spolu s manželem žili v Bukovanech a následně v rodinném domě v Hlavně. Paní Šilerová pracovala mimo jiné jako kuchařka ve 4. základní škole, na jejímž místě zařízení Čtyřka stojí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy