Sokolov: Centrálka se dočkala venkovního sportoviště

Svého vlastního venkovního sportoviště, které dosud postrádala, se dočkala Základní škola Rokycanova v Sokolově. První skupina dětí si ho mohla vyzkoušet krátce po slavnostním otevření ve čtvrtek 16. června a školákům ani trochu nevadilo, že přitom pršelo. O přestřižení pásky se postarala starostka Renata Oulehlová, místostarostové Karel Jakobec a Jan Picka, chybět u toho nemohla ani ředitelka „Centrálky“ Petra Šišková.

dezinfekce

Hřiště, které se vešlo na pozemek mezi tělocvičnu Jiskra a koryto Lobezského potoka je vybaveno spoustou herních prvků, které umožní školákům zlepšovat fyzičku a také se přitom pobavit. Velmi zdařilý je pak zastřešený altán s lavicemi a tabulí.

„Počítáme, že altán využijeme i při klasické výuce mimo prostory školy, což bude pro děti určitě takové zpestření běžného vyučování,“ uvedla ředitelka školy Petra Šišková.

Stavba sportoviště začala v závěru března a postarala se o ni firma Gartensta plus Praha. Náklady dosáhly zhruba na dva miliony korun. Stavební práce spočívaly v plošných úpravách pozemku o velikosti 372 metrů čtverečních a vybudování hřiště pro žáky ZŠ Rokycanova. V rámci terénních úprav a bouracích prací došlo v jihozápadní části k pokácení dvou stromů a odstranění náletových dřevin i stávající ocelové boudy, a také k úpravám svrchních vrstev. Nové hřiště je na ploše 103 metrů čtverečních pokryto polyuretanovým povrchem, zhruba 71 metrů čtverečních tvoří zatravňovací desky, 70 metrů čtverečních betonová dlažba a betonové šlapáky. Zbytek je travnatá plocha.

V centrální části hřiště vznikl dřevěný přístřešek, součástí dodávky přístřešku jsou lavice, stoly a tabule. Systém herních prvků představují herní hrad, houpačka „hnízdo,“ opičí dráha a trampolína v zemi. Mimo přístřešek jsou umístěny dvě lavičky. Hřiště bude nově oploceno kovovými rámovými dílci s drátěnou výplní.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy