Sokolov: Část městské tržnice by měla jít k zemi (TV Západ)

Rada města Sokolova schválila vyhlášení veřejné zakázky na realizaci studie nového městského prostoru, který by měl nahradit stávající Městskou tržnici poblíž Starého náměstí. Počítá se s demolicí novější části komplexu, který vznikl v 90. letech minulého století.

dezinfekce

"Město Sokolov si objekt tržnice převzalo od bývalého nájemce. Samozřejmě jsme se rozhodli, že je potřeba s tou tržnicí již něco dělat tak, aby nevypadala v tom stavu, v jakém je nebo byla v toho stavu, jakém je. Proto vlastně Rada schválila vyhlášení Veřejné zakázky, jejíž smyslem je vlastně projekční práce, demolice, připravit nějakou studii o vizualizaci s tím, že město by chtělo tu novou část, která byla vlastně vystavěná v devadesátých letech, zbourat, nechat tam tu původní část konírny a vystavět tady tedy nový prostor, který by byl třeba i malým náměstím s tím, že by se sem mohla teoreticky přesunout Městská tržnice. Byla by to taková klidová zóna," popsal starosta Sokolova Petr Kubis. 

Projekční kanceláře, které se přihlásí do výběrového řízení, musí splnit mimo jiné také podmínku zjištění situace přímo na místě.

"Tak tohle je samozřejmě pro nás zásadní, protože se nám stává často, že se přihlásí projekční kancelář, která je někde třeba z druhé strany republiky a vůbec nezná tu oblast. A pro nás je to naprosto zásadní záležitost, protože to vlastně tvoří tu starou část města a je pro nás podstatné, aby ten projektant nasál tu atmosféru a viděl sám, jaká ta situace tam je. Protože jedna z věcí, kterou chceme samozřejmě měnit, je i ta přístupová část. To znamená do té oblasti, kde v současné době stojí ta nová část tržnice," uvedl starosta. 

Menší veřejná plocha podobná svým duchem starému náměstí by měla v představách projektantů vznikat v následujících třech čtyřech měsících. 

"A pak samozřejmě budou další práce z hlediska projektu, demoličního výměru. A my na to nechceme úplně spěchat, protože to je naprosto zásadní věc, která se v tom městě objeví," dodal Kubis. 

Na zpracování studie a projektu město počítá s částkou okolo 1,5 milionu korun. Následná investice zatím vyčíslená není, vznikne nejprve objemová studie. Projekt by město chtělo mít hotový zhruba do roka. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy