Sokolov: Blíží se oslavy státnosti, bude i ples a průvod čertů (TV Západ)

Městský dům kultury v Sokolově přichystal ještě do konce roku několik akcí, které stojí za návštěvu. Nejbližší budou oslavy stoletého výročí státnosti v neděli 28. října.

dezinfekce

„To bude v městském divadle od 19 hodin koncert Sukova komorního orchestru. Ještě před tím, od 17 hodin, bude přednáška ke vzniku Československa, kterou bude mít pan dr. Rozhoň,“ přiblížil ředitel MDK Sokolov Ladislav Sedláček. 

Chystá se také v pořadí čtvrtý ples MDK. Ten se odehraje v sobotu 10. listopadu.

„Hlavním hostem a tím, kdo nás bude provázet večerem, bude Roman Vojtek. Takže je na co se těšit. Pak 17. listopadu budeme mít Fleer market na velkém sále, vlastně v celém městském Domě kultury. Tak si přijďte nakoupit dárky třeba už na Vánoce. Poté už rozjíždíme adventní věci. Druhého prosince nás čeká rozsvícení vánočního stromu. Po rozsvícení vánočního stromu bude koncert kapely Ready Kirken. Budeme mít zase jiný koncert tohoto rozsvícení. Bude nás tam čekat světelná show. Ke světelné show bude i ohňová. Mělo by to být pěkně dohromady. Na to se moc těším. Potom samozřejmě, 9. prosince, je průvod čertů. Letos bude průvod čertů maličko jiný. Budeme vycházet ze dvou budov. Jedna budova, když tedy bude opravena, tak to bude Základní umělecká škola na Starém náměstí a pak Hornický dům. Průvod čertů by se měl vystřídat na kruhovém objezdu u městského úřadu. V podstatě jde o to, abychom průvod čertů zkrátili na hodinu, max. hodinu a půl a aby se diváci v průběhu průvodu nenudili, protože by na trase měli být pořád nějací čerti. K tomu máme samozřejmě připravena hudební vystoupení. Jedno hudební vystoupení bude Viktor Dyk s kapelou a druhé hudební vystoupení bude End of Scream. Takže opět musím říci, že 9. prosince je na co se těšit. Pak už pojedeme standardně, 16. prosince na 3. advent bude normální program - ukázka dobových řemesel, svařené víno, budeme tam chtít navodit vánoční atmosféru a 23. prosince na 4. adventní večer to bude opravdu hodně o svařeném víně, o koledách a takovýchto věcech,“ dodal Sedláček.

Podrobné informace najdete na stránkách www.mdksokolov.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy