Sokolov: Bezbariérovost na ZŠ Pionýrů vyjde na 3 miliony korun (TV Západ)

Již v roce 2016 nechalo město Sokolov zpracovat studie na bezbariérové úpravy objektů většiny základních a vybraných mateřských škol v Sokolově. Nyní byl zpracován projekt na bezbariérové úpravy objektu Základní školy v ulici Pionýrů.

dezinfekce

„Město Sokolov bylo úspěšné v žádosti o dotaci, co se týče bezbariérovosti na pavilon prvního stupně. Tzn., že děláme vše pro to, abychom umožnili bezproblémovou školní docházku i handicapovaným dětem. Žádost, kterou jsme dali, byla přes místní akční skupinu přes regionální operační program. My jsme si mohli sáhnout až do výše 95 % z uznatelných nákladů. Což v částce 3 miliony korun – to je částka, kterou předpokládáme, že celá realizace bude stát, tak činí opravdu bez 150 tisíc celou částku. Těch 150 tisíc korun půjde za městem Sokolov. Co se týče samotné realizace, tak rádi bychom udělali bezbariérové schodiště nebo rozšířili schodiště, bezbariérové WC a součástí zakázky bude také realizace výtahu. Chceme také upravit venkovní posezení. Realizace této zakázky proběhne v letních měsících, tzn. o prázdninách roku 2022. Zakázku vypisujeme s dostatečným předstihem právě pro to, že pro toho, kdo bude chtít vysoutěžit tuto zakázku a realizovat ji, tak může být poté menším problémem příprava výtahu – objednání výtahu, protože víme, že doba je dnes taková jaká je a je pravdou, že všechno počínaje výtahem a konče stavebním materiálem se složitě shání,“ uvedl k projektu místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Základní škola v ulici Pionýrů se profiluje jako sportovní se zaměřením na fotbal, volejbal a atletiku a mezi priority patří výuka cizích jazyků. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy