Sokolov: Advent letos probíhá vysíláním z balkónu MDK (TV Západ)

První adventní neděle letošního roku se v Sokolově odehrála programem živě přenášeným z balkónu Městského domu kultury. Na programu bylo vystoupení špičkové české zpěvačky, textařky a skladatelky Ireny Budweiserové, kterou doprovodil kytarista Jakub Racek.

dezinfekce

V programu se objevily jazzové variace spirituálů, ke kterým vždy protagonistka uvedla i obsah a drobné zajímavosti. Program se vyznačoval vysokou uměleckou úrovní a temperamentním drivem obou účinkujících. 

Po téměř hodinovém hudebním vystoupení pozdravili diváky zástupci města. 

„A já za sebe bych vám chtěla popřát požehnané Vánoce - ve zdraví s těmi, které máte rádi,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová.

„Každoročně dáváme na vánoční stůl adventní věnec a zapalujeme právě v tuto neděli první adventní svíci. Každá adventní svíce nese svůj název. Ta dnešní se jmenuje Naděje. Dovolte mi, abych mohl vyjádřit naději, že tento předvánoční adventní čas strávíme všichni co možná nejpohodověji, nejklidněji. Já vám samozřejmě nejenom k němu, ale také k samotným vánočním svátkům přeji hodně lásky, pohody, energie a hlavně hodně zdraví. Příjemný nedělní večer, příjemnou první adventní neděli,“ doplnil místostarosta Jan Picka. 

„Přestože si v letošním roce neužijeme té předvánoční atmosféry, akcí a setkávání tolik jako v uplynulých letech, využijte této situace, abyste byli více se svými blízkými a se svoji rodinou. Nenechte si nikým a ničím nejkrásnější svátky v roce zkazit,“ uzavřel zdravice místostarosta Karel Jakobec. 

Na závěr pak zazněla reprodukovaná píseň Vánoční Karla Gotta a strom na Novém náměstí se rozsvítil. Celý program si můžete přehrát pod odkazem v textové části reportáže.   

https://www.facebook.com/kulturavsokolove/videos/157394426123460


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy